Събота, 21 Септември 2024

Рекордно количество: Дрога за над 70 млн. лв. заловиха в Бургас

Рекордно количество: Дрога за над 70 млн. лв. заловиха в Бургас
Публикация   12 Авг, 2024   /     akcent.bg   /     354

Открити са 436 кг хероин, разпределени в 434 пакета

   Рекордно количество наркотици заловиха в Бургас. Това посочи окръжният прокурор Георги Чинев на брифинг. Открити са 436 кг хероин, разпределени в 434 пакета. Стойността на високорисковата дрога по пазарни цени полицията оценява на около 70 млн. лв.

   „В началото на юли на едно от бургаските пристанища пристигна товарно ремарке с казахстанска регистрация по направление Киргизстан-Батуми-Бургас-Александруполи. То по документи превозваше четири машини за полагане на кабели. След необичайно дълъг престой дошъл влекач в казахстански шофьор”, разказа началникът на сектор „Борба с наркотрафика” в Митница Бургас Иван Соколов. Ремаркето на камиона било селектирано за проверка на рентген. В плексигласови кутии митничарите открили пакетите с наркотици. Ремаркето пристигнало на ферибот от Грузия.

   Целта на контрабандата не е била стоката да се продаде у нас, а да продължи към Гърция, уточни наблюдаващият прокурор Андрей Червеняков. По случая няма задържани, няма и лица, които да са съпричастни към извършеното престъпление.

   Законът предвижда лишаване от свобода от 15 до 20 години, както и парична санкция в размер на от 200 хиляди до 300 000 лв.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha