Петък, 20 Септември 2024

Полицията почти ежедневно задържа водачи на МПС, употребили наркотици

Полицията почти ежедневно задържа водачи на МПС, употребили наркотици
Публикация   12 Авг, 2024   /     akcent.bg   /     342

Част от тях отказват да бъдат направени проби

 

    Не спират да валят арестите на шофьори, които управляват колите си след употреба на наркотици. Само за два дни при проверка са установени трима, като единият е отказал изследване и проби за анализ. 

   На 9 август около 18:30 ч. в гр. Русе на ул. Дондуков Корсаков служители на общинска полиция са извършили проверка на лек автомобил с марка „Ауди“, управляван от 27-годишен мъж. В хода на проверката полицейските служители са се усъмнили в поведението на водача и са потърсили съдействие от екип на пътна полиция за извършване на проба с техническо средство за употреба на наркотични вещества. Тестът показал положителна реакция за употреба на канабис. На водача е издаден талон за изследване, след което е задържан и съпроводен до болница „Канев“, където е отказал да даде проби за анализ. Констатираното е документирано и по случая е започнало разследване, като е образувано бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.3 от НК.

   Около 18:30 часа на 9 август е сигнализирано в Първо РУ, че на пейка на ул. Борисова в Русе е бил забелязан мъж да свива цигари от суха тревна маса, наподобяваща на марихуана. Изпратеният на място екип на Първо РУ е извършил проверка на въпросното лице. Изяснено е, че той е русенец на 31 г. Мъжът си е признал, че въпросната трева е марихуана. Количеството е предадено на органите на реда. Случаят е документиран по описа на Първо РУ, като срещу 31-годишния е образувано бързо производство за престъпление по чл. 354а, ал. 3, т. 1 от НК. 

   На 10 август около 12:35 ч. екип на Първо РУ е спрял лек автомобил „Шкода“ в района до бл. 5 на ул. Христо Ясенов в гр. Русе. При последвалата проверка е станало ясно, че колата управлява мъж от Русе на 35 г. Той е бил тестван с технически средства за употреба на алкохол и на наркотици, като първата проба е показала отрицателен резултат, а при втората уредът е реагирал положително на амфетамин и метамфетамин. Установеното от екипа е документирано, на водача е издаден талон за медицинско изследване и той е дал проби в болницата. Съставени са съответните актове по ЗДВП, материалите по случая са предадени на разследващ полицай и е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343б ал.3 от НК.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha