Понеделник, 16 Септември 2024

Комплекс ,,Гергана,, с 50-годишен юбилей и все повече гости, които всеки сезон се завръщат

Комплекс ,,Гергана,, с 50-годишен юбилей и все повече гости, които всеки  сезон се завръщат
Публикация   11 Авг, 2024   /     Текст и снмки: Румен НИКОЛАЕВ   /     1178

Гостите и персоналът зареждат младия менижър Светослав Янков да се справя успешно с предизвикателствата на бранша

   На снимката - Диана Ненкова, Светослав Янков, Пламен Куцаров и Нилсу Касимова

   Трета успешна година за Светослав Янков като управител на емблематичния за курорта "Албена" хотелски комплекс "Гергана" и един забележителен сезон - "Гергана" има 50-годишен юбилей. Това събитие създава повече отговорности и заради факта, че толкова години вече следва девиза на столицата ни "Расте, но не старее". Напротив- този празник "Гергана" посреща със самочувстие на добра домакиня с 318 стаи, от които двойни, студиа и апартаменти.

    Всъщност задължително трябва да се каже, че Светльо е започнал от най-ниското стъпало до мениджърската позиция единствено в "Гергана бийч".

 Говорим за голям хотел, който, както е известно, тази година отбелязва 50 години. Това  женско име е част от плеядата красиви български имена, които носят националния дух за красота, възпята от класици на българската литература като П.Р. Славейков, П.П. Славейков, Йовков, Яворов... Към многото добри думи, които хотелът и персоналът заслужават, е и разположението му в природен резерват "Балтата". Тук идват гости на комплекса от други хотели , за да видят на живо нутриите в реката до хотела.

   Няколко са нещата, които ме карат да се връщам всяко лято в хотела, споделя Янков пред Акцент.БГ.

   Едно от тях са постоянните ни гости, с които сме си обещали да се видим отново следващото лято и колективът, с който работим вече няколко години.

   Всеки ден е динамичен и като цяло, не усещаме колко бързо минава лятото. При нас отсядат много редовни гости, с които се познаваме вече от повече от 15 години. Някои от тях ни гостуват по два пъти през лятото. Дори и началото на този сезон, което беше определено трудно като цяло за бранша, хотел "Гергана" не го усети и имаше традиционно висока запълняемост.

   Имаме гости с престой от над 40 дни. Хотелът се посещава основно от немски гости. Техният брой наближава половината от почиващите туристи. Имаме също гости от скандинавските страни, англичани, белгийци, чехи, поляци, българи и румънци.

   Много от редовните гости желаят да бъдат настанени в точно определен номер на стая или етаж. В периодите, когато работим на пълна заетост, полагаме наистина големи усилия, за да удовлетворим тези техни желания.

   Истинско удоволствие за нас е да видим, че гостът е удовлетворен и благодарен, след като е изпълнена молбата му. Вече сме запознати с голяма част от претенциите на редовните  и най-взискателнитени гости.

  Много приятно ни става и когато при заминаване гостите ни заявяват, че са доволни от престоя си в хотела и с нетърпение чакат следващото лято, за да се върнат отново в хотела.

  Диана Ненкова и Върбинка Колева изпращат за пореден път г-н Лиминг, за да го посрещнат отново и отново.

   Ето какво сподели и топ гостът на комплекс "Гергана бийч"-  Джерард Лиминг

   За първи път попада в "Албена" и по- конкретно в хотел "Гергана" с "Болкан холидейс". Това се случва през 2005 година и вече 19 години /без двугодишното ковид ограничение/ е тук.  И оттогава- два пъти в сезона по 40 дни.

    С баща англичанин и майка ирландка, но като че ли натежава ирландската жилка. Отскоро е пенсионер. Работил е на нефтени платформи и сонди за добив на петрол.

  Персоналът е много добър, времето през лятото тук е прекрасно, храната и питиетата са на ниво- това е кратката оценка, която го кара да се чувства удобно и приятно в "Гергана".

   Тази година реновирахме 30 стаи- с напълно ново обзавеждане, 4 двуспални и 3 едноспални апартамента. Тези стаи са ексклузивитет на немския туроператор Schauinsland.  За следващия сезон планираме да бъдат реновирани още около 30 стаи, които също ще се предлагат ексклузивно от Schauinsland.

   Основният ни проблем е намирането на персонал, най- вече качествен. Работата ни е със сезонен характер и поради тази причина някои от служителите се преориентират към друг вид работа, където заетостта е постоянна.

   Тази година 20% от персонала са чужденци - от Киргизстан, Узбекистан и Индонезия.  Доволни сме от работата им. Отговорни са, дисциплинирани, съвестно изпълняват поставените им задачи- имат желание да се научат. Работни езици са руски и английски.

   Тази година , както и предходната, хотелът работи с една постоянна и висока заетост през целия сезон.

   Гостите на "Гергана" оценяват положително забраната за движение на превозни средства в района. Това дава спокойствие на родителите с деца, а аниматорите с ежедневни занимания осмислят времето на малчуганите, независимо от народността им.

  Задължително трябва да се отбележи и високата оценка за кухнята на ресторанта, който поддържа едно високо ниво на хранене и обслужване.

      Не на последно място поддръжката на плажната ивица пред хотела и в целия комплекс радва гостите и прави почивката още по-харесвана и предпочината пред други, близки до "Албена" курортни комплекси.    



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha