Петък, 20 Септември 2024

Боряна Калейн грабна сребро в художествената гимнастика

Боряна Калейн грабна сребро в художествената гимнастика
Публикация   10 Авг, 2024   /     akcent.bg   /     977

Утре следобед ансамбълът на България по художествена гимнастика излиза във финал

   Боряна Калейн спечели сребърен медал от многобоя в индивидуалната надпревара в художествената гимнастика и това е първи медал за България в индивидуалното от Олимпиадата в Сеул през 1988 г., когато Адриана Дунавска отново взе сребро.

   Българската гимнастичка бе безупречна и дори се изкачи едно място нагоре в сравнение с квалификацията, където бе трета в генералното класиране. Във финала днес Калейн изправи на крака препълнената зала "Ла Шапел" във всяко от четирите си изпълнения на различните уреди и събра общо 140.600. Олимпийското злато взе Дария Варфоломеев (Гер) със 142.850. Двете гимнастички на практика бяха недостижими за останалите 6 финалисти, за коит оостана да се борят за бронзовия медал.

   Изключително драматично се разви битката за третото място, където до последното изпълнение на подиума стоеше друга германка - Маргарита Колосов. С последното си съчетание обаче италианката София Рафаели я измести и грабна бронзовия медал.

   Боряна Калейн е абсолютен европейски шампион за 2023 г. и сребърният олимпийски медал във второто й участие на Олимпиада е огромен успех, не само за нея, но и за цялата художествена гимнастика. Очаква се, Калейн да сложи край на кариерата си след този медал.

   Утре следобед ансамбълът на България по художествена гимнастика излиза във финал, където е сред фаворитите за медалите.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha