Понеделник, 16 Септември 2024

Карлос Насар взе златото и счупи всички рекорди вдигна невероятните 404 кг

Карлос Насар взе златото и счупи всички рекорди вдигна невероятните 404 кг
Публикация   09 Авг, 2024   /     akcent.bg   /     1034

Фантастичният щангист спечели второ злато за България в Париж!

   Карлос Насар донесе втори златен медал за България! Родният щангист бе феноменален в състезанието до 89 кг, осигурявайки си двубой от 404 кг. в двете движения, като това се случи само с пет опита. При изтласкването Насар постави и нов световен рекорд с 224 кг.

   Така той донесе първо злато за България във вдигането на тежести от 20 години след Милен Добрев в категория до 94 килограма на Игрите в Атина 2024 и второ отличие в Париж след бронза на Божидар Андреев вчера при 73-килограмовите.

   Под погледа на служебния министър председател Димитър Главчев, на председателя на БОК Стефка Костадинова и на бившата футболната звезда Христо Стоичков Насар спечели общо шести медал за България на Игрите във френскката столица, след като вчера борецът Семен Новиков взе златото в категория до 87 килограма класически стил, а бронзови отличия добавиха таекуондистката Кимиа Ализаде при 57-килограмовите, състезателят по тежкоатлетът Божидар Андреев в категория до 73 килограма и боксьорът при 57-килограмовите Хавиер Ибаниес.

   Борецът Магомед Рамазанов пък си гарантира най-малко сребро, след като се класира за финала при 86-килограмовите в свободния стил, който е тази вечер след 21:00 часа.

   Карлос Насар бе безкомпромисен в изхвърлянето, като направи три безгрешни опита. Първият опит на Насар в движението дойде при 173 кг. Родният национал нямаше никакви проблеми и направи отличен старт. Веднага след него колумбиецът Йесон Лопес, който също е претендент за медалите днес, записа успешен опит на 175 кг. При втория си на 180 световният шампион обаче не успя.

   Вторият опит на Насар бе на 177 кг, като родният национал отново нямаше проблеми. В същото време Лопес реши да не пропуска и отново се пробва на 180 кг, като този път успя, макар и трудно.

   Карлос Насар също посочи 180 кг, като изпълнението му бе безкомпромисно. Румънецът Робу Марин остана със 170 кг, след втори неуспешен опит и неявяване за третия. Антонио Пицолато също имаше сериозни трудности и остана със 172 кг, след като третият му опит на 176 кг бе неуспешен. 

   Йейсон Лопес изтласка 205 килограма от втория опит и повиши заявката си на 210, с които също се справи. Молдовецът Робу Марин се справи последователно с 200 и 208 и заяви 210 килограма, а след това промени на 212. Антонино Пицолато направи два неуспешни опита на 212 килограма, но третия, въпреки че бе доста нечист, все пак бе признат.

   Карлос Насар стартира в изтласкването с 213 кг, като нямаше никакъв проблем с тях. По този начин той подобри олимпийския рекорд в движението и в двубоя. Вторият му опит, който се оказа и последен, бе още по безкомпромисен. Насар пожела 224 кг на щангата си и успя, като по този начин подобри и световния рекорд в движението. Българинът нямаше нужда от последен опит, за да си гарантира златото в Париж. 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha