Четвъртък, 19 Септември 2024

Тараклийският държавен университет става част от структурата на Русенския университет

Тараклийският държавен университет става част от структурата на Русенския университет
Публикация   07 Авг, 2024   /     akcent.bg   /     853

Обучението ще се провежда на български, румънски и английски език.

Тараклийският държавен университет става структура на Русенския университет „Ангел Кънчев“ според подписаното Споразумение между правителствата на България и Молдова. Това беше прието на днешното заседание на Министерския съвет.
 
   По този начин ще се даде възможност за достъп до българското висше образование на значителен брой молдовски граждани от български произход от Тараклийски район и на Република Гагаузия.
 
  Предвижда се в новосъздадената структура да се обучават студенти по специалности от седем професионални направления на Русенския университет „Ангел Кънчев“: Педагогика на обучението по ....“, ,,Администрация и управление“, ,,Информатика и компютърни науки“, ,,Машинно инженерство“, ,,Електротехника, електроника и автоматика“, ,,Комуникационна и компютърна техника“ и „Общо инженерство“.
 
  Обучението ще се провежда на български, румънски и английски език. Студентите ще получават диплома на Русенския университет за завършена съответна образователно-квалификационна степен на висшето образование, при желание и европейско дипломно приложение.


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha