Понеделник, 16 Септември 2024

Петков призна, че имало план за свалянето на Рая Назарян

Петков призна, че имало план за свалянето на Рая Назарян
Публикация   07 Авг, 2024   /     akcent.bg   /     580

В очакване кой ще е избраникът на държавния глава, но без претенции за конкретно име са от ГЕРБ

   Политически престрелки в парламента – неизвестността кой ще бъде посочен за служебен премиер и ще бъде ли свалена от поста си Рая Назарян изостри напрежението в кулоарите на парламента.

   В коалицията „Продължаваме промяната-Демократична България“ наистина е имало разговори за смяната на Рая Назарян от председателския пост в Народното събрание. Това призна съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков, предаде БГНЕС.

   Според Петков политиците и българското общество трябва да работим заедно, за да променим модела „Пеевски". Прекалено е голям, прекалено е с дълбоки корени в българската система, коментира съпредседателят на ПП.

   „Това, което аз казах по-рано е, че моделът „Пеевски", ако искаме да бъде изкоренен, не може да се случи през малки тактически ходове, а трябва да се случи с доверието на гласоподавателите, с българското общество", каза той.

   Петков обяви, че в предизборната си кампания ще се фокусират върху това да покажат на избирателите, че „България може да е различна, може да има свободни хора, може да има справедливост".

  На въпроса вярва ли, че ако Димитър Главчев отново стане служебен премиер може да организира честни избори, Петков отговори: „Оценката ми към Калин Стоянов особено е под всякаква критика и страхът ми с Калин Стоянов е, че изборите няма да бъдат честни, както не бяха последния път."

   Съпредседателят на ПП-ДБ отказа да отговори участвал ли в тайна среща за свалянето на председателя на парламента Рая Назарян в офиса на Христо Иванов и не даде възможност за други въпроси относно заверата.

   В очакване кой ще е избраникът на държавния глава, но без претенции за конкретно име са от ГЕРБ, обяви Борисов.

   „Единственото, което можем да твърдим по време на управлението на Димитър Главчев е, че никой не оспори изборите. Това е факт. Пак казвам – на ГЕРБ ни е абсолютно безразлично кой е ще бъде служебен премиер, кои ще бъдат служебни министри“, каза Борисов и подчерта, че за него тези избори са „действително избор на хората какво да се случва и този хаос дали да продължава занапред“.

От БСП също коментираха темата – за столетницата нямало значение кой ще е следващият служебен министър-председател, но подчертаха, че държат служебният кабинет да не се намесва в изборния процес.

Попитан вярва ли, че Димитър Главчев може да организира такива честни и прозрачни избори с вътрешен министър Калин Стоянов, председателят на ПГ на БСП Борислав Гуцанов отговори, че социалистите считат, че е добре служебният министър-председател да бъде равно отдалечен от всички политически партии.

Гуцанов определи настоящия служебен премиер Димитър Главчев като „сериозна политическа фигура“. „Бил е включително и председател на Народното събрание от името на политическа партия ГЕРБ, така че няма как в момента той да няма пристрастия към тази политическа партия, поне според мен. Не виждам по някакъв начин той да може да се откъсне толкова много от нея, че да може да бъде проведено всичко по възможно най-добрия начин“, смята той.

   Вместо да обяви кой от „домовата книга“ е най-подходящ според него да поеме управлението на държавата през следващите два месеца, председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски реши да нападне президента.

   „Държавният глава трябва да си свърши работата, а не в момента да се опитва да се разбере с някой от „домовата книга“ какви министри ще сложи на касиера от с. Труд Николай Копринков, защото затова се бави държавният глава – опитва се да изнуди някой да си сложи министри, да махне Калин Стоянов, за да може да върне някой като Рашков и Демерджиев, да назначи главен секретар на МВР, да вземе Министерство на електронното управление“, заяви Пеевски.

   „Както знаете Киро, Асен и Ники Мики му целунаха обратно пръстена на Кръстника. Наясно сте с това, че се върнаха при баща си като малки кученца, които се отделиха от кучкарника? Върнаха се там, слушкат си го, козируват му, правят тайни срещи. Провалиха се да свалят Рая Назарян, уплашиха се от публичността“, каза Пеевски.

   Председателят на ПГ на ДПС отбеляза, че е имало още тайни срещи, свързани със свалянето на председателя на парламента Рая Назарян, „с автомобили, прехвърляния, криене в офиса на Христо Иванов“. „Копринков е говорил. Возили са ги като зелки“, добави той.

   Попитан кой е инициатор на тайните срещи, Пеевски отговори: „Кирил Петков, Христо Иванов и баща им Радев – Мистър Кеш.“

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha