Неделя, 8 Септември 2024

Пожар и множество взривове в складове за фойерверки край Елин Пелин

Пожар и множество взривове в складове за фойерверки край Елин Пелин
Публикация   25 Юли, 2024   /     akcent.bg   /     699

Става въпрос за централен склад на фирма "Енигма",

   Горят складове за фойерверки в района на гара Елин Пелин. На мястото на инцидента пристигнаха премиерът, вътрешният министър и главният секретар на МВР.

   Около 18,30 ч. е подаден сигналът. Според охранител вероятно има четирима ранени, предаде репортер на Nova от мястото на събитието. 

   Вътрешният министър Калин Стоянов обясни, че става въпрос за шест склада. 

   Засега се съобщава за двама пострадали с изгаряния от трета степен . По информация от "Спешна помощ" става въпрос за мъж на около 40 г. и жена на около 30 г. Те са тежко пострадали. Линейките ги откарват към "Пирогов". 

   Вероятно има и други пострадали. В складовете се смята, че е имало поне още двама души. 

   Взривовете продължават. Наблюдава се сериозно задимяване в района. 

   Пристигнали са поне шест противопожарни автомобила. 

   Вероятно се е запалил и склад на търговската верига "Фантастико" в района. 

   Националната следствена служба ще поеме разследването на взривовете край Елин Пелин, съобщиха от прокуратурата.

   Екип от следователи е в готовност да се включи в огледите, след като взривовете и предизвикания от тях пожар бъдат спрени.

   Около 18:30 часа е постъпил сигнал, че в склад на фирма за фойерверки и други пиротехнически средства между град Елин Пелин и гара Елин Пелин се чуват гърмежи и е възникнал пожар, съобщиха за БТА от Областната дирекция на МВР - София.

   Временно е ограничено движението и в двете посоки по път III-105 от Елин Пелин до гара Елин Пелин поради пожара в склада за фойерферки, съобщиха и от Агенция "Пътна инфраструктура". 

   Няма сгради в близост до склада с фойерверки, който се запали между Елин Пелин и гара Елин Пелин, каза кметът на общината Ивайло Симеонов пред БНТ, съобщава БТА. По думите му огънят продължава да се развива, но жителите трябва да са спокойни, тъй като не става дума за склад с бойни боеприпаси. Това, което може да се случи евентуално, е някоя от осколките да предизвика пожар в полето, допълни Симеонов, но допълни, че няма опасност за хората.

   Става въпрос за централен склад на фирма "Енигма", съобщи жител.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha