Неделя, 8 Септември 2024

Проф. Даниел Вълчев за кризата в ДПС: Нещата ще си дойдат на мястото в полза на Доган. В някои случаи силата не помага

Проф. Даниел Вълчев за кризата в ДПС: Нещата ще си дойдат на мястото в полза на Доган. В някои случаи силата не помага
Публикация   24 Юли, 2024   /     akcent.bg   /     1223

Според него по-голямата част от българския политически елит мисли, че с тарикатлъци и непочтени средства се получават трайни политически резултати

   „Това, което съм забелязал, е, че ДПС през всеки четири, пет, седем години преминава през някакъв подобен трус. От това те не изглеждат по-слаби. Мисля, че нищо съществено няма да се случи там. Сега наближават избори, може да имат някакви правни проблеми, но смятам, че там нещата ще си дойдат на мястото.“ Това заяви в предаването „Лице в лице“ деканът на Юридическия факултет проф. Даниел Вълчев.

   „Нещата ще си дойдат на мястото в полза на Доган. Няма в чия друга полза да бъде, това е неговата партия. Другото би било твърде наивно. Със силови методи не се решават трайно политически въпроси и това историята много пъти го е потвърждавала. В някои случаи силата не помага“, подчерта професорът.

   "Както вървят нещата, започвам да се възпламенявам", обяви още той, но отказа да конкретизира дали отново смята да се върне в политиката.

   "Големият въпрос е в това, че хора като мен със здрав разум, които имат известен гастрол в политиката, бяхме заели една позиция по-встрани", добави още деканът на Юридическия факултет.   

   Според него  голямото противоречие било не между ляво и дясно, а е между либерално-глобализиращите идеи и тези, които се съпротивляват срещу това. 

   Най-лошото било, че част от политическия елит мислила, че може с непочтени средства и тарикатлъци да се получат трайни политически



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha