Неделя, 8 Септември 2024

Експрес сервиз достави първия от общо 9 акумулаторни локомотиви на Министерство на транспорта по Плана за възстановяване и устойчивост

 Експрес сервиз достави първия  от общо 9 акумулаторни локомотиви на Министерство на транспорта по Плана за възстановяване и устойчивост
Публикация   22 Юли, 2024   /     akcent.bg   /     513

От компанията отчитат, че машината е показала ,,удивителни резултати" на теста за енергийна ефективност

   Първият  акумулаторен локомотив вече е доставен на Министерство на транспорта, съобщават от Експрес сервиз на страницата си във фейсбук.
   Машината е от нашата серия #ES3000 и бе разтоварена в район Подуяне на Локомотивно депо София. Проведени са обучения за експлоатация и поддръжка, проведохме тестови изпитания. Осем души са преминали обучението е вече ще съвместяват функциите на опаратор и диагностицик. 
 
    На теста за енергийна ефективност (поискан от МТС), показахме удивителните резултати от 12kWh/km с 385-тонен товар! Това са експлоатационни разходи в размер на около 3 лева на километър, което е непостижим резултат за друга маневра. 
   Това е една закъсняла с 10 години, но все пак осъществена модернизация на деповските дейности в България. Благодарение на  МТС и  ЕК, която финансира беземисионни проекти по Националния ни План за възстановяване и устойчивост. От транспортното министерство отчетоха положителния ефект от тази модернизация, каза пред Акцент.БГ Цветелин Колев, маркетинг мениджър на "Експрес сервиз".
 
   ES3020 е първият от общо 9 договорирани с нас локомотива за депата в България. Първоначално бе планирано закупуването на 18 акумулаторни локомотива, но след промяна на техническите спецификации, търгът за останалите 9 броя пропадна.


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha