Неделя, 8 Септември 2024

Община Русе събира мнения за климатично устойчиво възстановяване на дунавския бряг по проект за над 3 млн. лева

Община Русе събира мнения  за климатично устойчиво възстановяване на дунавския бряг по проект за над 3 млн. лева
Публикация   19 Юли, 2024   /     akcent.bg   /     671

Анкетата е част от проекта „Устойчиво на климата възстановяване на дунавския бряг, притоците и крайречните зони, с фокус върху естественото задържане на вода”

   Община Русе стартира анкета сред гражданите като част от проекта „Устойчиво на климата възстановяване на дунавския бряг, притоците и крайречните зони, с фокус върху естественото задържане на вода” (RESORIVER - DRP0200419), финансиран от Програма "Дунавски регион" 2021-2027.

   Целта на допитването е да подпомогне процеса на анализ на мненията на заинтересованите страни и да повиши осведомеността относно климатичните предизвикателства. Така ще бъдат определени най-необходимите мерки за възстановяване на речните и влажните екосистеми, както и за ефективна адаптация към изменението на климата. Чрез допитването на по-късен етап ще бъде предоставена информация, свързана с подобряване на уменията за адаптиране на гражданите, обитаващи дунавското крайбрежие.

   Община Русе призовава гражданите да споделят своето мнение и идеи чрез попълване на формуляра, достъпен на следния линк: https://forms.gle/M4ESumbV5uFHpG2L7.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha