Неделя, 8 Септември 2024

Срокът за подаване на документи за участие в конкурс за директори на 15 държавни и общински училища в област Русе започва от днес

Срокът за подаване на документи за участие в конкурс за директори на 15 държавни и общински училища в област Русе започва от днес
Публикация   18 Юли, 2024   /     akcent.bg   /     143
   В Русенска област училищата, които ще бъдат с нови директори са 15. Заповедта на началника на РУО д-р Росица  Георгиева е от 12 юли т.г. Срокът за подаване на документи  започва да тече от днес и ще продължи до 19 август, 17.30 часа.   Сред изискванията към кандидатите е да имат минимум 5 години учителски стаж.
 
  Конкурсът ще се проведе на два етапа. Първият предвижда писмен изпит и решаване на тест. Вторият е събеседване с кандидата, което включва и решаване на казуси.

   В Русе конкурс за директори има обявен за  ПГ по облекло „Недка Ив.Лазарова“, ПГ по механотехника „Юрий Гагарин“, ПГЕЕ „Апостол Арнаудов“, ПГ по транспорт. ОУ „Ангел Кънчев“, ОУ „Алеко Константинов“, ПГИУ „Елиас Канети“,

   В областта -  ОУ „П.Р.Славейков“- с.Обретеник, община Борово, СУ „Васил Левски“- гр.Ветово, СУ „Св.св.Кирил и Методий“-гр.Две могили, ОУ“Христо Ботев“- с.Баниска, община Две могили, ОУ „Н.Й.Вапцаров“ – с.Иваново, ОУ „Алеко Константинов“- с.Новград, община Ценово, ОУ „Отец Паисий“- с.Тетово, община Русе, Професионална гимназия-Бяла.

   Конкурсите ще се проведат по новите правила, приети от МОН в началото на годината, като изборът на директори е ориентиран не просто към намирането на администратори, а към търсене на образователни лидери, които биха допринесли за промяната в българското образование. Гарантирането на публичност във всеки един етап от тяхното провеждане е основен приоритет.  

   Новият тип конкурси измерват и умения за прилагане на нормативната уредба според спецификата на училището, индивидуалните потребности на учениците и работата с общността в съответното селище или квартал.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha