Неделя, 8 Септември 2024

Съветниците от МК ,,БСП за България,, искат да бъде изслушан директорът на ,,Общински транспорт Русе,, ЕАД относно разписанията

Съветниците от МК ,,БСП за България,, искат да бъде изслушан директорът на ,,Общински транспорт Русе,, ЕАД относно разписанията
Публикация   17 Юли, 2024   /     akcent.bg   /     320

   Общинските съветници от най-голямата група в местния парламент проведоха своята редовна приемна с граждани. В рамките на срещите бяха обсъдени теми, свързани с предложения за подобрения в градската среда, придвижването на хора в неравностойно положение, както и бяха отправени питания относно разписанието на градския транспорт.

   „Получихме доста въпроси от граждани за промени и проблеми с разписанието на общинския градски транспорт. Съгласни сме, че беше необходимо той да стане изцяло общински. Това беше верният ход, за да се върви в посока подобряване на услугите. Неизбежно обаче има и преходен период по напасване на графици и обслужване, за да се постигне една наистина цялостна и добра предоставяна услуга за гражданите. След като обсъдихме, нашата група предложи на предстоящата сесия на Общинския съвет да бъде изслушан директорът на „Общински транспорт Русе“ ЕАД. Само така ще можем да получим отговори на най-критичните въпроси и да получим ясна представа за следващите стъпки по подобряване обслужването на русенци.“, каза Пламен Рашев, председател на групата общински съветници от МК „БСП за България“.

   Друга тема, повдигната на приемната беше и тази за осигуряване на достъпна среда за по-лесно придвижване на хора в неравностойно положение в ж.к. „Родина”. В квартала също се работи и по сигнал на Биляна Иванова относно запълване на дупки в пътната настилка.

   Елисавета Досева от своя страна отговори на постъпили питания от граждани свързани с поливането на цветята, разположени по високите стълбове по ул. „Александровска“, както и необходимостта от повече пейки на обновения площад „Д-р Мустаков“ пред МГ „Баба Тонка“.

„След като отправих въпросите на моите съграждани към администрацията получих бърз отговор. Искам да успокоя русенци, че цветята по главната улица, които са разположени високо на стълбове, вече се поливат чрез модерна система за капково напояване, а не с камион, както сме виждали до сега. Това ще помогне за тяхната по-добра поддръжка, особено в контекста на екстремните метеорологични условия. Относно пейките, които са били премахнати по време на обновяването на градинката и площада пред Математическата гимназия, в момента се ремонтират тези, които не са били в добро състояние. Скоро ще бъдат възстановени всички, които са били на място преди ремонта.“, каза  Досева.

   Йовчо Смилов също отчете своята работа по подобряване на русенската пътна инфраструктура съвместно с общинските екипи. По негова инициатива е извършено проектиране и ремонт на участъка по ул. “Никола Вапцаров” (до ул. “Даме Груев”) в района на бл. 22, кв. „Дружба 3“, изграден е тротоар и е извършена корекция на шахтите за оттичане на дъждовни води.

Тагове : БСП , съветници ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha