Четвъртък, 29 Август 2024

Една седмица, изпълнена с напрежение и опити да бъдат забелязани някои русенските депутати

Една седмица, изпълнена с напрежение и опити да бъдат забелязани някои русенските депутати
Публикация   15 Юли, 2024   /     Румен НИКОЛАЕВ   /     624

За влаковете, за тестването за наркотици и други подобни злободневни теми

  Според мен нещата отиват към нови избори. Това заяви за Акцент. БГ депутатът от БСП Иван Иванов.

     Изминалата седмица се оказа наситена с значими събития и  направиха гореща политическата сцена.

 Според народният представител предложението депутатите да бъдат тествани за алкохол и наркотици ще урони авторитета им. Ивонов не е виждал лично свой колега в подобно състояние. Ако има подобно съмнение, то има начин да се провери и не е необходимо всички депутати да бъдат тествани.

   Според русенския депутат темата за заплатите по време на кампания скоро ще изчезне, след като съдът върне направените промени, свързани с Конституцията

  Не разбирам поведението на Корнелия Нинова, коментира русенският червен депутат Корнелия Нинова. Тя беше изпратила сърцераздирателни писма до социалистите как се разделя с председателското място, а сега отново взе да търси възможност на остане.

  Изминалата седмица бе напрегната и за Ализан Яхова. Очаквано, както вече Акцент.БГ писа, тя остана вярна на почетния председател и изрази своята подкрепа. Подкрепа даде и областната структура на ДПС в Русенско.

  Да се оставят следа, други ресенски народни представители се записаха в книгата за предложения и оплаквания на парламента. Белчев традиционно пита- този път какъв е бил успехът на матурата на съответните задачи. Не става ясно с какво този въпрос е в отговор на гласувалите за него с преференции съграждани.

  Последния влак на това народно събрание се опитаха да хванат депутатите на ГЕРБ Георги Кръстев и Николай Братованов. На среща с областния управител те изразиха желание „Синият Дунав” отново да пътува, предвид иначе дългото пътуване от столицата до Русе. Впрочем- влакът се оказа и една от темите на Белчев, който презентира пътуването с трен до София като нещо много добро.

   Колкото до Златан Златанов от „Възраждане”- няма публична информация за някакви публични изяви през това време. Добромир Петров от ИТН, който избра Русе пред Варна, също не бе маркиран с лични медийни изяви. Така трябва да приемем, че те следват и подкрепят политиките, които парламентарните им групи изразяват.

  Като цяло, ако може да се обобщи, животът в Русе си тече както този, описан от Вазов в разказа „Дядо Йоцо гледа”. Стана дума за трена, за едни проекти и едни пари, които до общинската хазна се движат с ограничение в скоростта, заради жегите и липса на ясни пътища.

   Остава през новата седмица да стане ясно, освен че температурите отново ще са рекордно високи, дали ПП-ДБ ще се нагърбят да съставят кабинет или ще прекратят агонията, неречена „плаващи нясъци”  в 50-то Народно събрание...



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha