Четвъртък, 29 Август 2024

Фолклорен танцов театър ,,Найден Киров,, тръгва на 10-дневно турне в Полша

 Фолклорен танцов театър ,,Найден Киров,, тръгва на 10-дневно турне в Полша
Публикация   13 Юли, 2024   /     akcent.bg   /     414

   На 14 юли Фолклорен танцов театър „Найден Киров" тръгва на 10-дневно турне в Полша. Поканата е от Международния фолклорен фестивал в Мисленице, в близост до Краков, който е част от ЦИОФФ.

   Във фестивала ще вземат участие фолклорни ансамбли от 18 държави от цял свят: Франция, Грузия, Кения, Япония, Колумбия, Ирак, Мексико, България, САЩ, Корея, Тайван, Сърбия, Турция, Унгария и др.

   Организаторите на фестивала са подготвили различни спектакли в рамките на фестивала, а така също и представления в близките градове. Освен гала-спектаклите за откриване и закриване на фестивала ФТТ „Найден Киров" е подготвил и едночасова програма с танци и песни от всички етнографски области на България, с които ще покаже красотата на българския фолклор и традиции.

   Освен концертните изяви участниците ще трябва да се подготвят и откъм кулинарните традиции за всяка страна, тъй като един от дните ще премине под името „Вкусът на света" и всяка държава ще бъде представена с нещо традиционно. Найденкировци са заложили на таратор и баница, които трябва да приготвят за 200 души.

   Предвидена е и разнообразна културна и туристическа програма за всички участници, за да могат наистина да усетят духа и атмосферата на Полша.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha