Верните на Доган депутати се увеличиха с още един с поредното подадено заявление за напускане на парламентарната група на ДПС. Мюмюн Мюмюн също напусна и така лоялните на почетния председател стават 24-ма срещу 23-ма, които остават с Делян Пеевски. Така засега независимите депутати вече са 38.

По-рано и депутатът Ибраим Зайденов заяви, че напуска парламентарната група на ДПС. 

По-голямата част от тях са от ДПС, след като в четвъртък движението изключи 17 свои депутати. Други двама напуснаха доброволно.

%imaage2%

От втора политическа сила в 50-ото Народно събрание, ДПС стана четвърта.

Следващата седмица президентът Румен Радев ще връчи втория проучвателен мандат за съставяне на правителство на новата втора по численост парламентарна група – тази на ПП-ДБ.

                   "Етническата карта"

   Съпредседателят на ДПС Джевдет Чакъров, който в четвъртък беше изключен от парламентарната група на движението, отрече думите на колегата си Йордан Цонев, че разделението в партията е по етнически признак.

   "Искам да заявя категорично, познавайки много добре философията на почетния ни председател д-р Ахмед Доган, че ДПС е за единение и заедност на всички в България. Приближаването до такива представи и тълкуване е много опасно. Никой да не си позволява да се допира до тази карта", заяви Чакъров, предаде БГНЕС.

   По-рано днес Цонев каза, че видял "смущаващи чисто етнически призиви" във фейсбук група, подкрепяща Доган. Според Ценов  приближени на почетния председател оказват натиск на депесари с турски етнически произход, които подкрепят Пеевски, като им казвали, че са "предатели на етноса".