Петък, 23 Август 2024

Театърът в Русе с две премиери през септември

Театърът в Русе с две премиери през септември
Публикация   12 Юли, 2024   /     akcent.bg   /     435

Театралният септември ще завърши с комедията „Още по-редки тъпанари“.

   С „Опит за летене“ по Йордан Радичков Драматичният театър ще открие новия театрален сезон. Премиерата е насрочена за 13 септември, от 19:00ч. на Голяма сцена в Доходното здание. В спектакъла участва почти цялата трупа на ДТ „Сава Огнянов“. Режисьор е Недялко Делчев, който направи сценичния вариант и постановката на „Балкански синдром“, сценограф е Борис Хаджигеоргиев, композитор Пламен Мирчев – Мирона, а видеото е на Димитър Сарджев. Участват: Алексей Кожухаров /гост/, Венцислав Петков, Ивайло Спасимиров, Ивайло Драганов, Милен Димитров, Йовко Кънев, Крум Берков, Ростислав Панков, Борислав Апостолов, Кадри Хабил, Тодор Лазаров, Надя Банчева, Евгения Явашева, Дона Вълова, Кристиана Ценкова.

   Втората премиера за сезона е планирана за 25 септември, от 19:00 ч., в Камерна зала, на „БиФем” - по пиесата на Людмила Петрушевска. Режисьор на спектакъла е Ростислав Георгиев. Сценография и костюми Антония Соколова, а композитор е Пламен Мирчев – Мирона. В ролите са Ясена Господинова и Ивана Керанова. Петрушевска е провокирана от филма „Есенна соната“ на Ингмар Бергман да напише през 80-те години на миналия век пиесата „БиФем“. Живеейки в Швеция тя предлага текста на Лив Улман – любима актриса на Бергман, като това води до успешна постановка в шведския Кралски театър.

   Ростислав Георгиев е победител в конкурса за млад театрален режисьор „Слави Шкаров“ през 2022 година. Той спечели правото да постави пиеса по свой избор на сцената на ДТ „Сава Огнянов“.

   Театралният септември ще завърши на 30-и, от 19:00ч., на Голяма сцена с комедията „Още по-редки тъпанари“. Неочаквано продължение на спектакъла „Редки тъпанари“ с още по-неочаквани нови обрати и герои. По мотиви от филми на Марио Моничели, Дино Ризи и Пиетро Джерми. Режисьор: Теди Москов. Сценография и костюми: Свилена Величкова и Ванина Цандева. Музика: Антони Дончев. Участват: Мая Новоселска, Роберт Янакиев, Явор Бахаров, Ясена Господинова, Ивайло Спасимиров, Петя Венелинова, Ивана Керанова, Ростислав Панков.

Билетите вече са в продажба онлайн, а билетната каса ще отвори отново врати на 26 август.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha