Васил Велев: През последните четири години завършилите средно образование са намалели с 20%

Васил Велев: През последните четири години завършилите средно образование са намалели с 20%
Публикация   11 Юли, 2024   /     akcent.bg   /     411

Изискванията към българските управници и очакванията, които обществото има към тях са още по-големи

   Няма как политическата нестабилност да не се отразява върху бизнеса, особено предвид пропуснатите ползи от това, че не успяхме да постигнем важни за страната приоритети като членството в еврозоната, Шенген, Организацията за икономическо сътрудничество и развитие. Това каза в ефира на Euronews PrimeTime Васил Велев от Асоциацията на индустриалния капитал в България.

   По думите му това, че не сме членове на тези три групи и организации, прави страната по-малко конкурентноспособна. За времето на политическата нестабилност отбелязваме влошаване на работата на системите, на държавната администрация, както и на правната сигурност.

   По думите на Велев обаче има срив и на самата европейска икономика, а така изискванията към българските управници и очакванията, които обществото има към тях са още по-големи. Той отбеляза, че един от секторите, при който има рязък спад е образователната система, където за последните четири години, в които имаше осем правителства, завършилите средно образование са намалели с 20%.  Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha