Петър Ганев: Хората искат по-високи доходи

Петър Ганев: Хората искат по-високи доходи
Публикация   10 Юли, 2024   /     akcent.bg   /     499

В момента икономиката дърпа политиците напред

   Ние сме все още в един дългосрочен тренд на развитие. Хората искат по-високи доходи и повече възможности. Този тренд не се е пречупил – вървим нагоре. Разказите на политиците в последните дни е резултат от натрупване на мнения, които се опитват да обяснят нагледно един парадокс – че сме в политическа криза от три години. Въпреки това икономическият растеж продължава. Това заяви Петър Ганев, старши изследовател в Института за пазарна икономика.

  "В момента икономиката дърпа политиците напред. Има ли риск сега да направим нещо, което да обърне тренда? Това е въпросът. Рискът може да дойде, ако продължаваме да се лутаме в тази безпътица. Това неизбежно би довело до гласове за по-дълбока промяна", каза още Ганев.

   "Стабилните пари, стабилните държавни финанси, ниските данъци и единният европейски пазар – ако приемем, че морето е бурно, като че ли сме хвърлили достатъчно икономически котви, които ни помагат да растем въпреки всички проблеми. Ако дадем крачка назад – защото виждаме политици и коментари, които говорят за икономиката на база преживяното последните три дни – извървян е дълъг път, можем ли да влезем в още едно десетилетие, в което да продължим същия път?", попита той.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha