Неделя, 8 Септември 2024

Клинична лаборатория „МЕДИКА“ с промоционален пакет „Пълна профилактика“

Клинична лаборатория „МЕДИКА“ с промоционален пакет „Пълна профилактика“
Публикация   09 Юли, 2024   /     akcent.bg   /     396

През следващите месеци кампанията „Изследвай се! Погрижи се здравето си!“ ще продължи с други промоционални пакети

   Профилактичните изследвания дават важна информация за здравния статус и са леснодостъпен и неинвазивен начин за ранна диагностика – гаранция за ефективно лечение. Модерната медицина е много напреднала и днес тя може да лекува дори много от нелечимите в миналото болести, но при условие, че бъдат открити навреме. Затова  профилактичните изследвания са от голямо значение за здравната превенция.

   Водена от това разбиране, Клиничната лаборатория на ДКЦ-2 обявява до края на септември 2024 г. промоционална цена за диагностичен пакет лабораторни изследвания „Пълна профилактика“.

   Пакетът включва: пълна кръвна картина (ПКК), диференциална кръвна картина (ДКК), СУЕ, комплексно химическо изследване на урина, пикочна киселина, Гама ГПТ, АСАТ, АЛАТ, Общ и директен билирубин,  глюкоза, холестерол – профил, HDL, LDL, триглицериди, креатинин, общ белтък, калий, натрий, калций, като в него е включена и такса „Манипулация и екарисаж“.

   Лабораторни тестове на кръв и урина, включени в комплексното изследване, са ориентири по отношение на някои от най-разпространените социално значими заболявания. Стойностите на холестерола и триглицеридите например са важни за определяне на риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания, а Гама ГПТ, АСАТ и АЛАТ са показателни за състоянието на черния дроб и жлъчката. Стойностите на глюкозата, пикочната киселина и електролитите са показателни за различни процеси на обмяната. Комплексното химическо изследване на урината е важно за оценка на бъбречната функция. Резултатите обаче трябва да се интерпретират от лекар. Въз основа на тях той ще оцени здравословното състояние на пациента, при необходимост ще назначи допълнителни лабораторни или образни изследвания и ще предпише подходящо лечение или ще предложи превантивни мерки.

   Според д-р Евелина Димова, началник на Клиничната лаборатория, профилактични изследвания е хубаво да си прави всеки човек, като над 30-годишна възраст е препоръчително да са ежегодни. С течение на времето те дават една доста пълна и точна картина за промените в здравословното състояние на човека. При фамилна обремененост и след 50-годишна възраст редовните профилактични изследвания са задължителни.

   През следващите месеци кампанията „Изследвай се! Погрижи се здравето си!“ ще продължи с други промоционални пакети лабораторни изследвания, които дават информация за различни заболявания.

   Напомняме, че Клинична лаборатория, където се дават пробите, се намира на 1-вия етаж в новия ДКЦ-2, на ул. „Рига“ 35А.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha