Петък, 23 Август 2024

Горещини и задух във вторник


Горещини и задух във вторник
Публикация   09 Юли, 2024   /     Николай Василковски   /     251

Температурите достигат 40 градуса в следващите дни

   Настоящата седмица ще остане преобладаващо слънчева и суха. Облачността във вторник ще е минимална, вятърът – до умерен, североизточен, по-осезаем в планините и в Източна България. Дневни температури – между 34 и 39 градуса.

  В сряда и с по-малка вероятност в четвъртък - има изгледи за локални гръмотевични процеси в източните райони с кратък валеж по-късно следобед и вечерта. При такива обстановка е възможно падане на градушка. Температурите ще се движат около 40 градуса в обичайно горещите точки у нас до края на седмицата.

   Според предварителните прогнози третата седмица на месеца ще е още по-гореща. Преобладаващите дневни температури в страната ще са в интервала 35-40 градуса, като в Дунавската равнина, по долното течение на Струма, в централните и източните райони на Горнотракийската низина термометрите ще скочат малко над 40 градуса. Изгледи за динамика във времето има за 17-18 юли с локални, кратки следобедни валежи с гръмотевици.

               ПО КРАЙБРЕЖИЕТО

Времето по Черноморието – преобладаващо слънчево с минимална облачност. Дневните температури ще са около и малко над 30 градуса с усещане за жега и задух следобед и привечер. През текущата седмица повече облаци се очакват в сряда, 10 юли, а след това – около 17 юли, с известна вероятност за кратки локални превалявания с гръмотевици. Морската вода е с температура 25-26 градуса.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha