Понеделник, 16 Септември 2024

„Дунав 8806“ пропуска първия кръг в НБЛ, но след това приема „Монтана 2003“ и „Левски“ и гостува на „Нефтохимик 2010“ в рамките на седмица

Публикация   30 Авг, 2012   /     akcent.bg   /     473

Днес бе изтеглен жребият за програмата на НБЛ при жените. Първенството стартира на 13 октомври, но в първия кръг шампионът и носител на Купата на България „Дунав 8806“ ще почива. След това обаче „сините феи“ влизат в серия от 3 мача за една седмица. На 20 октомври, събота, те приемат в залата в квартал „Здравец“ коравия тим на „Монтана 2003“. 4 дни по-късно русенският отбор гостува на сериозно подсиления „Нефтохимик 2010“ на Петко Маринов, а след още три – на 27-ми октомври посреща столичния „Левски“. След това пък предстои и първият мач на „Дунав 8806“ в турнира за Еврокупата на ФИБА за сезона – гостуване на „Боташспор“ в Адана на 1 ноември, за да дойде и първия сблъсък с амбициозния „Хасково 2012“ и то в местната зала „Дружба“ само 2 дни по-късно. Така, че по всичко личи, че момичетата на Георги Божков няма да имат много време за почивка особено до Нова година. Очаква се утре от клуба да съобщят и повече новини, свързани с решенията по време на последното заседание на управителния съвет, а в понеделник, за когато е насрочена и първата тренировка на тима, по всяка вероятност ще има и специална пресконференция.

Треньорът на „Дунав 8806“ Георги Божков не бе особено доволен от жребия за първенството в НБЛ при жените. „Жребият не ни харесва, но няма какво да направим. Явно нямаме късмет при жребиите, след като и за Еврокупата на ФИБА ни се паднаха силни съперници в групата. В първенството не ми харесва най-вече това, че пропускаме първия кръг. Искаше ми се да изиграем повече мачове преди Европа. Все пак сме с много нови баскетболистки и ни трябва повече време да се обиграем. Освен това рано ще играем и в Бургас. От друга страна пък това, че срещаме „Хасково 2012“ чак в петия кръг е плюс. Те са нов отбор и ще имаме възможност дотогава да ги проучим и да видим по-добре на какво ниво са. Все пак програмата си е програма и ще играем според нея. Иначе ние ще имаме право да преместим някои мачове заради участието ни в Европа. През следващите няколко дни ще обсъдим какви са вариантите в тази посока и ще излезем с конкретно предложение към лигата“, сподели Божков.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha