Понеделник, 8 Юли 2024

Разгромна победа: Лейбъристите спечелиха парламентарния вот във Великобритания

Разгромна победа: Лейбъристите спечелиха парламентарния вот  във Великобритания
Публикация   05 Юли, 2024   /     akcent.bg   /     359

Очаква се лидерът на партията Киър Стармър, да бъде назначен за премиер днес

   Разгромна победа за лейбъристите на парламентарните избори в Обединеното кралство. Според предварителните резултати, партията печели 410 места в 650-местната долна камара на британския парламент.

   Това слага край на 14-годишното управление на консерваторите в страната. Макар социолозите да предвещаваха загубата, в редиците на партията описаха случващото се като "изборен Армагедон". В парламента влизат и 14 депутати от формацията на Найджъл Фарадж, който изненадващо влезе в надпреварата преди месец. Със своята антиевропейска реторика, Фарадж беше сред основните двигатели на Брекзит. Риши Сунак вече призна победата на лейбъристите и поиска извинение за провала на партията си от своите избиратели. Очаква се лидерът на лейбъристите  Киър Стармър да стане министър-председател още днес.

   ''Тази вечер хората тук и в цялата страна казаха думата си и са готови за промяна, за да сложат край на политиката като представление. И за завръщане към политиката в служба на обществото. Промяната започва точно тук, защото това е вашата демокрация, вашата общност и вашето бъдеще. Вие дадохте своя глас. Сега е време ние да ви служим. Благодаря ви много'', заяви Киър Стармър, лидер на Лейбъристката партия.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha