Понеделник, 8 Юли 2024

Джевдет Чакъров: Едноличното управление в ДПС доведе до това напрежение

Джевдет Чакъров: Едноличното управление в ДПС доведе до това напрежение
Публикация   05 Юли, 2024   /     akcent.bg   /     395

ДПС има почетен председател в лицето на д-р Ахмед Доган, олицетворяващ непреходните ценности и стратегическите цели на ДПС, пишат народните представители

   Напрежението, което последните дни се натрупа, е с оглед на това, че бяха нарушени демократичните принципи, съществени във функционирането на ДПС, а именно, не функционирането на колективните органи на ДПС. Това са централното оперативно бюро, централният съвет, функционирането на парламентарната група. Има едно еднолично управление в ДПС и в парламентарната група, и в някои от структурите. Излаз на това беше гласуването в парламента за правителството, предложено от ГЕРБ-СДС. Това заяви съпредседателят на ДПС Джевдет Чакъров в "Още от деня". 

По думите му никой не е поискал мнението му за отстраняването на членове от партията.

    "Разумът все пак трябва да надделее. ДПС трябва да бъде запазена - не само като политическа сила, а и като фактор на стабилността в България", каза още Джевдет Чакъров.

   Той подчерта, че натрупаното напрежение в ДПС няма да доведе до разцепление на партията.

   "Структурите на партията ще си функционират, както са си функционирали, трябва да се възстановят демократичните принципи", обясни още Джевдет Чакъров.

Джейлан Ибрямов, Джевдет Чакъров и още 15 пишат на Доган: Ние сме за единство и заедност!

   ДПС има почетен председател в лицето на д-р Ахмед Доган, олицетворяващ непреходните ценности и стратегическите цели на ДПС, пишат народните представители

   Ето и какво са написали те до Доган:

Ние, народните представители, изпълнили Вашето разпореждане за неподкрепа на кабинета „Желязков“, заявяваме, че в момента се извършва манипулация и дезинформация към структурите на партията чрез шаблонни декларации, съдържащи несъстоятелни внушения.

ДПС има почетен председател в лицето на д-р Ахмед Доган, олицетворяващ непреходните ценности и стратегическите цели на ДПС, както и двама председатели на ДПС, избрани на последната Национална конференция. Ние сме за единство и заедност на ДПС под ръководството на д-р Ахмед Доган – почетен председател на ДПС.

   Подписали:

Джевдет Чакъров
Джейхан Ибрямов
Севим Али
Ализан Яхова
Валентин Тончев
Анджей Джандев
Едис Даудов
Ешереф Ешереф
Левент Мемиш
Мехмед Салим
Тимур Халилов
Фатме Рамадан
Хабибе Расим
Хайри Садъков
Юсеин Вейселов
Ердуан Мехмед
Марио Рангелов


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha