Депутатите гласуват проектокабинета ,,Желязков,, днес в 13.00 часа

Депутатите  гласуват проектокабинета ,,Желязков,, днес в 13.00 часа
Публикация   03 Юли, 2024   /     akcent.bg   /     1132

   Народното събрание ще гласува проектокабинета "Желязков" днес, 3 юли от 13.00 часа.

   Това показва Проекта за програма на парламента, публикувана на сайта на НС. Редовното заседание на НС ще започне в 9.00 часа с изслушване на служебния премиер Димитър Главчев, служебния министър на отбраната Атанас Запрянов и служебния заместник-министър на външните работи Невяна Митева във връзка с позицията на България за предстоящата среща на върха на НАТО във Вашингтон. Като втора точка е залегнало освобождаването от длъжност на заместник-председателя на Комисията за финансов надзор, ръководещ управление „Застрахователен надзор“.

   Точка трета е избиране на министър-председател на Република България от 13.00 часа заедно с точки 4 и т. 5, които са съответно приемане на структура на Министерски съвет и избиране на Министерски съвет на Република България. 

   В четвъртък отново предстои изслушване на служебния премиер Главчев и служебния министър на отбраната ген. Запрянов. Този път Главчев ще отговаря на въпроси за отношенията ни със Северна Македония, а Запрянов за неучастие на Република България под никаква форма с жива въоръжена и невъоръжена сила във военния конфликт в Украйна. Отново в четвъртък ще бъдат изслушани служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова и председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Йордан Вълчев, относно напредъка на строителството на автомагистрала „Хемус“ и напредъка в процедурите по стартиране строителството на автомагистрала „Черно море“.

   В петък за трети пореден ще се проведе изслушване на Димитър Главчев, относно уволнения и назначения в Държавна агенция „Национална сигурност“, Държавна комисия по сигурността на информацията, Държавна агенция „Технически операции“ и Държавна агенция „Разузнаване“. Депутатите ще приключат пленарната седмица с парламентарен контрол. Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha