Четвъртък, 4 Юли 2024

Чиновническо нехайство забави с повече от два месеца поставянето на два билборда плакат на Инициативата ,,Заедно да спасим децата...

Чиновническо нехайство забави с повече от два месеца поставянето на два билборда плакат на Инициативата ,,Заедно да спасим децата...
Публикация   02 Юли, 2024   /     akcent.bg   /     118

Специална благодарност на ОП ,,Русе арт" за активната намеса срещу демострирано чиновническо безхаберие

 

 С повече от двумесечно закъснение на два билборда на Община Русе вече е поставена плаката- победител от тазгодишния конкурс на Инициативата "Заедно да спасим децата и Русе от дрогата". Единият е на входа от Варна /до кръстовището при бившите "Печатни платки", а другият- на входа от София в непосредствена близост до разклона за парк "Приста". 

  Забавянето се дължи на чиновническа незаинтерисованост от страна на служители на Превантивно - информационен център и Пресцентъра на Общината. Въпреки че им е било разпоредено от зам. кметът Енчо Енчев да бъдат поръчани и поставени винилите за двата билборда, то това не се случи до активната намеса на ресорния зам. кмет Димитър Недев и  ОП "Русе арт".

   В Русе 105 ученици се включиха в конкурс за плакат, рисунка и видеоклип на тема "Аз и моето семейство - успешни в предизвикателствата на новото време".  В началото на февруари чрез Регионалното управление по образование бяха обявени условията за участие на ученици от 5 до 10 клас в областта. Конкурсът е част от инициативата "Заедно да спасим децата и Русе от дрогата", чието начало бе поставено в края на 2022 година.

  Големият победител  бе деветокласничката Даная Иванова от Английската гимназия в Русе. Нейният плакат ще представя инициативата през настоящата година.

   Първото място в първия  конкурс за рисунка миналата година бе за шестокласничката от Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“ Яна Ненкова. На второ място се класира Йоана Маринова от същото училище и отново от шести клас, а третата позиция си поделиха седмокласничката Линет Гюнайдънова от ОУ „П. Р. Славейков“ в село Смирненски и Магдалена Илиева, която също е в седми клас, но се обучава в русенското ОУ „Отец Паисий“.

   В края на м. март 2023 г. благодарение и с финансовото съдействие на Община Русе плакатът бе поставен на два билборда. На входа на Русе, непосредствено след ГКПП „Дунав мост“, и на изхода в посока София са инсталирани билбордове с мотото „Бъди свободен“. Тяхната цел е да привлекат вниманието на русенци върху проблема с разпространението на наркотични вещества сред тийнейджърите.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още