Понеделник, 1 Юли 2024

Елисавета Белобрадова: За всеки човек в тази държава Пеевски има папка, има прокурор, има ДАНС, МВР. За всеки

Елисавета Белобрадова:  За всеки човек в тази държава Пеевски има папка, има прокурор, има ДАНС, МВР. За всеки
Публикация   29 Юни, 2024   /     akcent.bg   /     233
            Здравейте,
За господин Пеевски да напиша, докато още е възможно.
 
   В рамките на два-три дни се случиха следните знакови събития, които ни предоставят малка дупчица, през която да провидим какво ще се развие с пълна сила идните седмици и месеци в страната:
 
  - Брендо се появи в обективната действителност. Не се е върнал, защото нито службите, нито полиция, ни Господ знае той бил ли е в България последните години или не. Важното е, че е тук и ние знаем, че е тук и Бойко Борисов знае, че е тук. Брендо е тук FYI, ако се наложи някой нещо да го пита.
 
  - Започна немислимо изтарашване на ДПС и пълна чистка на хора, близки до Доган. Валят оставки или откази за такива. На който не му харесва да си подаде оставката, има арести, повдигнати обвинения, които достигнаха портите на Министерството на образованието и науката и там също бяха подигнати обвинения, за да образоваме тези, които не са разбрали къде им е мястото.
 
  - За всеки случай се организира арест на Нико Тупарев, просто да сме сигурни, че сме обяснили ясно в пространството, че Валерия Велева ще бъде канена където и колкото е необходимо, за да обяснява на гражданите по телевизора как господин Пеевски ще постигне блестящата си победа. И тя ходи.
 
  - Областните управители на Пловдив, Хасково, Търговище и Кърджали бяха сменени с свежа, вярна квота на ДПС. Някой може да каже, че проф. Христина Янчева, областен на Пловдив не е ДПС, но то това не е важно. Важна е заместник-областната Нурджан Караджова, която 24 часа с обич нарича "Хубавицата от Асеновград". Друга нейна отличителна черта е, че е съпруга на общински съветник от ДПС пак от Асеновград.
 
  - Министър Калин Стоянов отиде да инспектира пет колчета на Патриарха и всички чувствителни хора се възмутиха, че вместо да разследва сериозни неща, той бил разследвал колчетата. Ама, то това са важните неща. Концентрирайте се. То терорът така изглежда - отиваш, оглеждаш публично колчетата, публично заплашваш кмета с арест. Предлагам да престанем да се държим като деца, да спрем да слагаме червени удивителни в статусите си и да разберем какво става.
 
   - Андрей Гюров рязко беше отстранен от БНБ. Защото така. Защото никой няма да бъде забравен, всички ще си получат заслуженото и то сега започва. Кметове биват премахвани със скалъпени номера с регистрирани фирмички, в Хасково имаме един (1) общински съветник след изборите тази седмица.
 
   - Гражданският сектор получи любезна покана от ДАНС да си поговорят за мненията, които гражданският сектор е споделил в интернет или на улицата или вкъщи пред децата по отношение на едно търговско предприятие, подкрепено от ДПС. РАЗБИРА СЕ, ДАНС са били изключително любезни, страшно мили, пият лимонада, смигват ти. Шефът на ДАНС излиза на трибуна и казва, че какво пък толкова, това били три е-ле-мен-тар-ни въпроса и какво толкова се напрягате.
ГЕРБ са тотално пречупени. Истински съжалявам, че го казвам. Не вярвам да се опитат дори да излязат от това блато. За мен като политик техният отказ да подпишат това, което им предложихме и с някакви кански мъки да пробваме да реформираме държавата, предопредели съдбата ни напред.
 
   Но и това е разбираемо. За всеки човек в тази държава Пеевски има папка, има прокурор, има ДАНС, МВР. За всеки. За някои нещата в папката са много и верни, за други не е нужно да са верни, но има. Има папка за всеки.
 
  А за обикновените хора, които имат сърце и желание да се противопоставят, Пеевски има етническа карта. И тя ще бъде изиграна, ако се наложи с най-голямо удоволствие и замах от негова страна.
 
            Фейсбук


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още