Одобриха дофинансирането на ремонта на улиците „Плиска“, „Доростол“ и „Тулча“

Одобриха дофинансирането на ремонта на улиците „Плиска“, „Доростол“ и „Тулча“
Публикация   27 Юни, 2024   /     akcent.bg   /     265

521 592 лв. повече са необходими за продължаването на основния ремонт на ул. „Плиска“

   На провелата се днес редовна сесия на Общинския съвет бе решено да се дофинансират основните ремонти на три ключови улици в Русе – „Плиска“, „Доростол“ и „Тулча“. Допълнителното финансиране се налага във връзка с преработения инвестиционен проект в резултат на реконструкцията на ВиК инфраструктурата и се равнява на над милион и половина лева.

  Припомняме, че държавата отпусна на Община Русе малко над 3,8 млн. лв.  за основния ремонт на посочените три улици и ул. „Солун“, която бе ремонтирана изцяло през миналата година. Допълнителното финансиране, гласувано днес, ще бъде усвоено заедно със средствата, осигурени от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

   521 592 лв. повече са необходими за продължаването на основния ремонт на ул. „Плиска“. Финансирането ще бъде осигурено от обект „Изграждане на обслужваща улица към местност „Христо Македонски“ в гр. Русе“, който не може да бъде изпълнен до края на 2024 г. поради неуредени отношения със собственик на част от терена. Така общата сума за реконструкция на ул. „Плиска“ става 1 392 297 лв.

   За ул. „Доростол“ и ул. „Тулча“ финансирането е както с целеви, така и със собствени средства. Самофинансирането в рамките на 1 074 899 лв. се осигурява от три обекта на територията на града.

   След решението за допълнителното финансиране за основен ремонт на трите ключови улици, който включва и тротоарните пространства, предстои да бъде направена процедура за избор на изпълнител или изпълнители.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha