Повече от 160 деца от Русенско се включиха в инициатива на Областната управа по случай Деня на река Дунав

Повече от 160 деца от Русенско се включиха в инициатива 
на Областната управа по случай Деня на река Дунав
Публикация   27 Юни, 2024   /     akcent.bg   /     211

   Над 160 деца от Русе и региона имаха възможност да се повозят с кораба „Русчук“ по река Дунав днес. Инициативата беше на областния управител Драгомир Драганов и бе по повод Деня на Дунав, който се отбелязва от 2004 година насам. По време на разходката си децата и учениците научиха редица интересни факти за втората най-голяма река в Европа и участваха в различни занимателни игри и викторини. Те бяха придружени от своите учители и родители, както и от областния управител Драгомир Драганов и главния секретар на Областната администрация Ирена Тодорова.

    Поради големия интерес се наложи да бъдат пуснати два допълнителни курса на кораба, за да няма върнати и да могат всички желаещи да участват в инициативата, която се превърна в своеобразно детско парти. Всички деца получиха лакомства от Драгомир Драганов и се веселиха на борда на „Русчук“. Пред децата Драганов разказа колко е значима реката за Русе, както и че тя осъществява живата връзка на страната ни с Европа. Областният управител предизвика децата да научат повече за животните и растенията в Дунав.

   Инициативата беше подкрепена и от Регионалното управление на образованието /РУО/, като самата разходка се осъществи с финансовата подкрепа на фирма „Дунавски Драгажен Флот“ АД.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha