Легенди в щангите откриха Държавния шампионат по вдигане на тежести в Русе в очакване на медали от Олимпиадата 2024

Легенди в щангите откриха Държавния шампионат по вдигане на тежести в Русе в очакване на медали от  Олимпиадата 2024
Публикация   26 Юни, 2024   /     akcent.bg   /     290

Националите при мъжете и при жените жени ще вдигат на 29 и 30 юни.

    Шампиони и медалисти от Олимпийски игри, световни и европейски първенства откриха Държавното лично първенство по вдигане на тежести в Русе днес. Сред гостите бяха Янко Русев, Румен Александров, Йордан Митков, Александър Върбанов, треньорът на националния отбор Иван Иванов, председателят на Тежкоатлетически спортен клуб „Русе“ проф. д-р Кирил Панайотов, както и представители на различни институции и местната власт в крайдунавския град.

   Русе е домакин на шампионата във всички възрастови групи за трети път. В борба за отличията в различните категории се надпреварват над 450 състезатели от повече от 20 клуба. В първия ден на шампионата в Канев център на Русенския университет „Ангел Кънчев“ състезателите на домакините от Тежкоатлетически спортен клуб „Русе“ и „Тараненко“ заслужиха с 18 медала. Първенството ще продължи до неделя.

   Националите при мъжете и при жените жени ще вдигат на 29 и 30 юни. Сред тях ще са възпитаниците на русенската школа Ангел Русев, Джан Зарков, Надежда Мей-Нгуен и Дениз Данев. В Русе се очаква да пристигнат още Валентин Генчев, Габриел Маринов, Христо Христов, Васил Маринов, Диан Пампорджиев, Бояна Костадинова и Галя Шатова.

   Иван Иванов коментира, че Държавното първенство ще послужи и като контролно състезание преди Олимпиадата за тримата представители на България на Игрите в Париж Карлос Насар, Иван Димов и Божидар Андреев.

   "На този етап смея да твърдя, че показват добри резултати. В събота ще видим като контролно състезание преди Олимпиадата Иван Димов и Божидар Андреев, може би и Карлос Насар. Той имаше малко болежки в рамото, но мисля, че всичко е наред. Олимпиадата, е едно друго състезание. Там повече, който издържи психически, той побеждава, защото резултатите са почти изравнени. Ако имаме късмет, ден и са здрави, нещата ще минат нормално“, каза Иванов.

   Янко Русев заяви, че очаква поне двама от тримата представители на България във вдигането на тежести в Париж да вземат медали.

   „Надявам се, че поне два медала ще имаме. Надявам се единия да бъде златен, а другия сребърен“, каза той.

   Иван Иванов добави, че от Министерството на младежта и спорта има осигурено финансиране за подготовката на Андреев, Димов и Насар за Олимпиадата. Продължава ревизията на предходното управление на Федерацията по вдигане на тежести.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha