С награждаване на победителите приключи първият за Русе Фестивал на драконовите лодки

С награждаване на победителите приключи първият за Русе Фестивал на драконовите лодки
Публикация   23 Юни, 2024   /     akcent.bg   /     411

Зам. кметовете на Русе наградиха победителите, при екипажите от 20 човека победител стана смесеният отбор на МВР – Русе

   Завърши първият за Русе Фестивал на драконовите лодки, който се проведе през уикенда в Лесопарк „Липник“. В оспорваната и атрактивна надпревара се включиха 15 отбора, като в екипажите от 20 човека победител стана смесеният отбор на МВР – Русе, а от 10–членните екипажи първи се класира отбор „Локо дракони“.

   „През тези два дни успяхме да разширим географията на гребните спортове в община Русе. Драконовите лодки носят на участниците много позитивизъм и екипност, а зрителите изпитаха много положителни емоции, които съм сигурен, че ще бъдат повод не един и двама нови членове да се запишат в нашите клубове по гребане“, заяви заместник–кметът Енчо Енчев, който заедно със заместник–кметовете Димитър Недев и Борислав Рачев наградиха най–добрите отбори. Той изказа специални благодарности към съорганизаторите на проявата Сдружение „Драконови лодки“, както и към посолството на Народна република Китай за съдействието.

  В надпреварата с големите лодки участваха 3 отбора, като втори стана смесеният екипаж на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и МВР – Русе. Бронзовите медали грабнаха „Хасковските дракони“.

   При екипажите от 10 човека среброто отиде при отбор „Полицейски дракони“, а на трето място се класираха Армейските дракони. Специална почетна награда бе дадена на тима на русенските огнеборци „По – силни от огъня“, които все още продължават да се борят с последиците от избухналия вчера пожар в района на бившия хлебозавод.

   Във втория ден от фестивала публиката се наслади на изпълненията на Танцов състав „Импулс“ към Общинския младежки дом с ръководители Милена Лазарова и Петя Бонева, Фолклорен танцов ансамбъл „Здравец“ към Общинския детски център за култура и изкуство с ръководител Димитър Донев и корепетитор Катя Димитрова и Вокална група „Слънце“ към Общинския детски център за култура и изкуство с ръководител д–р Наталия Константинова.

   И днес русенци и гости на града можеха да си закупят ръчно изработени изделия от творческите работилници, разположени на големия паркинг срещу общинската гребна база, както и да опитат от вкусните храни и напитки, предлагани там.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha