Събота, 26 Октомври 2024

СУПНЕ ,,Фридрих Шилер,, - Русе представи училищния химн ,,Мисли, мечтай, откривай!,, в рамките на инициативата ,,Светилник“,

СУПНЕ ,,Фридрих Шилер,, - Русе представи училищния химн  ,,Мисли, мечтай, откривай!,, в рамките на инициативата ,,Светилник“,
Публикация   22 Юни, 2024   /     akcent.bg   /     413

Събитието е организирано от Музикаутор

   В Народния театър „Иван Вазов“ днес бяха представени химните на училища от цяла България. Събитието е организирано от Музикаутор. Сред отличилите се учебни заведения е и СУПНЕ „Фридрих Шилер“ - Русе.
 
   Училището участва в инициативата „Светилник“, благодарение на която гимназията се сдоби със свой химн. Проектът, наречен „Светилник 2023/2024: И мойте песни все ще се четат!“, включва осем избрани училища и има за цел да подкрепи развитието на училищната общност чрез музика.
 
  Текстът на химна „Мисли, мечтай, откривай!“ е дело на дванайсетокласника Ивелин Крумов, а музиката е създадена от Биляна Чокоева-Ангелова с аранжимент на Георги Цветков. Жулиета Иванова е координатор на проекта. Процесът на създаване на химна започва с конкурс за текст, организиран от училищното настоятелство и ученическия парламент.
 
  Събитието в Народния театър бе изключително вълнуващо и запомнящо се, като даде възможност на училищата да представят своята идентичност и креативност чрез музика.
  
  СУПНЕ „Фридрих Шилер“ - Русе се открои със своя ентусиазъм и отдаденост към проекта, показвайки, че музиката е мощен инструмент за обединение и вдъхновение.
 По покана на директора на училището на събитието присъства и началникът на РУО- Русе д-р Росица Георгиева


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още