Зам.-кметът Борислав Рачев връчи награди на традиционния турнир по конни надбягвания в Сандрово

Зам.-кметът Борислав Рачев връчи награди  на традиционния турнир по конни надбягвания в Сандрово
Публикация   22 Юни, 2024   /     akcent.bg   /     552

   Зам.-кметът на община Русе Борислав Рачев посети традиционните ежегодните конни надбягвания на хиподрума в с. Сандрово и участва в награждаването на най-добре представилите се състезатели. Десетки елитни коне взеха участие в надпреварата, организирана от Община Русе, кметството в с. Сандрово и Българската национална асоциация по конен спорт.

         Днешното състезание включваше 6 дистанции в няколко класа и подразделения, а заелите първите три места в отделните гонки получиха купи и награди от спонсори.

         Надбягванията, които са важна част от културния календар на село Сандрово, привлякоха десетки състезатели и стотици любители на конния спорт. Заместник-кметът Борислав Рачев изрази своето удовлетворение от възможността да присъства на това събитие и подчерта значението на подобни инициативи за поддържане на традициите и развитието на спорта в региона

         „Конните надбягвания са не само спортно събитие, но и културно наследство, което обединява нашата общност и предава традициите на младите поколения. Радвам се, че село Сандрово и община Русе продължават да подкрепят тези инициативи, защото те не само популяризират спорта, но и засилват връзките между хората от региона“, заяви зам.-кметът в своето приветствие. Той връчи наградите и купата в Приз „Русе“ за коне до 3 години в дистанцията 1600 м.

         На събитието присъстваха още кметът на Сандрово Георги Пенков и председателят на местния спортен клуб „Сандрово“ Иван Димитров.

         Община Русе и село Сандрово ще продължат да работят за развитието на спортната и културната инфраструктура в региона, като насърчават и подкрепят инициативи, които обединяват местната общност.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha