Екранната зависимост е огромен проблем на нашето съвремие

Екранната зависимост е огромен проблем на нашето съвремие
Публикация   21 Юни, 2024   /     akcent.bg   /     764

Масово, играчите на компютърни игри употребяват психоактивни вещества, за да могат да издържат на това темпо на стоене пред компютъра

   „В началото на лечението хората са много уязвими. Те са на ръба. Една от характеристиките на лечението е съпротива на лечението. Т.е. самият зависим не иска да се лекува. Не иска да признае, че е зависим.“

Това коментира в студиото на „Добро утро, Европа“ терапевтът по зависимости Павел Павлов, който е създател и ръководител на Терапевтичен център „Само Днес“.

  „Екранната зависимост е огромен проблем в момента. Към мобилните телефони, лаптоп. Масово може да видим млади хора, които сядат на една маса или на рожден ден, и всички си гледат екраните“, коментира специалистът.

   „Когато ние не можем да функционираме социално добре, когато по цял ден сме затворени в някакво помещение, по един или по друг начин изпитваме нужди. А тези нужди може да ги задоволяваме, чрез употребата на някакви вещества. Примерно масово, играчът на компютърни игри употребяват психоактивни вещества, за да могат да издържат на това темпо на стоене пред компютъра“, допълни той.

Тагове : зависимости , ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha