Събота, 28 Септември 2024

Испания тотално надигра слаба Италия, преодоля блестящия Донарума чрез автогол

Испания тотално надигра слаба Италия, преодоля блестящия Донарума чрез автогол
Публикация   21 Юни, 2024   /     akcent.bg   /     1039

Италианците се разиграха чак в последните 10-ина минути, но така и не успяха да създадат реално опасност

   Намиращият се в отлична форма отбор на Испания стана вторият 1/8-финалист на Евро 2024 след домакина Германия. Като минималната победа с 1:0 над настоящия европейски шампион Италия в двубоя от група В не отразява явното превъзходство на "Ла Фурия". И съответно безобразната и лишена от идея игра на "адзурите".

   Испанците не само играха по-добре, но и почни не допуснаха съперника пред вратата си. Показателно е, че Италия изпълни първия си ъглов удар едва в 85-ата мин., а на моменти изпадна в глуха защита. Най-добрият футболист на еврошампиона, а и на терена изобщо, пък бе вратарят Джанлуиджи Донарума, който спаси удари на Педри във 2-ата мин., Алваро Мората в 24-ата, Фабиан Руис в 25-ата и 41-ата. А пък в 71-ата мин. Нико Уилямс улучи напречната греда.

   И на фона на многобройните положения, единственото попадение в мача бе автогол. В 55-ата мин. центриране на Уилямс отляво бе продължено от Мората, при което Рикардо Калафиори вкара във вратата на Донарума.

   Италианците се разиграха чак в последните 10-ина минути, но така и не успяха да създадат реално опасност пред вратаря Унай Симон.

   За Испания предстои спокоен последен мач в групата срещу Албания в понеделник, докато Италия ще има доста по-трудна задача срещу бронзовия медалист от Мондиал 2022 Хърватия, който се нуждае от победа на всяка цена, за да стигне до елиминационната фаза.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha