103-ма зрелостници на МГ „Баба Тонка“ получиха своите дипломи на тържествена церемония

103-ма зрелостници на МГ „Баба Тонка“ получиха своите дипломи на тържествена церемония
Публикация   20 Юни, 2024   /     akcent.bg   /     441

Областният управител връчи отличието на първенеца на випуск 2024 Вяра Симеонова

   В Пленарна зала на Община Русе се проведе тържествената церемония по връчване на дипломи на зрелостниците на МГ „Баба Тонка“. 103-ма ученици завършиха успешно своето средно образование със среден успех 5,64 и среден успех от държавните зрелостни изпити 5,35. Събитието бе уважено от заместник-кмета Енчо Енчев, който приветства директора на учебното заведение Галина Бобева и пожела успешна реализация на възпитаниците на Математическата гимназия.

   „Вие давате на своите ученици не само знания, а и криле. Нека дванадесетокласниците получат най-добрата подготовка и като студенти, но да не забравят, че русенци ги очакваме да се завърнат в родния град, защото ние имаме нужда от тях“, обърна се заместник-кметът към педагогическия състав и абитуриентите.

   Директорът на МГ „Баба Тонка“ пожела на своите възпитаници много покорени върхове в предпочетените от тях поприща, но най-вече да не спират да бъдат добри хора и да не забравят своите учители.

   За поредна година русенското учебно заведение постига високи резултати на държавните зрелостни изпити. 5,32 е средният успех на задължителната матура по български език и литература на фона на 4,32 за страната. Традиционно висок е балът и по математика – 5,35 е средният успех на явилите се, като той е по-висок и от този от дипломите на абитуриентите – 5,17.

   За страната общо 251 зрелостници имат оценки 6,00 и от двата предмета на държавните зрелостни изпити. Сред тях е Синем Ибрямова от XII „г“ клас, явила се на български език и литература и на английски език.

   За първенец на випуск 2024 бе отличена Вяра Симеонова, която завършва своето обучение с 6,00 и има изключителни успехи в областта на физиката, лингвистиката и роботиката. Тя се обърна към своите съученици и учители с благодарност за годините, прекарани в МГ „Баба Тонка“. Нейното отличие бе връчено от областния управител Драгомир Драганов, който я увери, че получените знания ще ѝ послужат да сбъдне мечтите си и да се реализира в желаното поприще.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha