Община Русе ще води съдебни дела за некачествени аварийни ремонти на държавните дружества

Община Русе ще води съдебни дела за некачествени аварийни ремонти на държавните дружества
Публикация   19 Юни, 2024   /     akcent.bg   /     339

Служители на новосъздадения общински инспекторат ще следят на място и заснемат всички некачествено запълнени изкопи

 

   Община Русе е предприела мерки за стартиране на поредица от съдебни дела за лошото състояние на инфраструктурата на много места в общината. Това обяви кметът Пенчо Милков на среща с управителя на ВиК – Русе инж. Илиан Милев, управителя на разпределителния обслужващ център за Русе и Разград на ЕРП – Север Борис Борисов и инж. Георги Коларов от Топлофикация – Русе.

  Обсъдени бяха аварийните ремонти, които не съответстват на Наредба № 27 на Общинския съвет за условията и реда за извършване на възстановителни работи при изграждане или отстраняване на повреди на елементи на техническата инфраструктура.

  „Направете всичко възможно в следващите месеци да се организирате, за да не изглежда градът по този начин. Обърнете внимание на некачествено извършените ремонти, които изискваме да бъдат изпълнени с технологична последователност, качество и в срок”, заяви кметът.

   На срещата присъстваха и заместник-кметовете на Русе Здравка Великова и Никола Лазаров.

   Пенчо Милков уведоми представителите на държавните дружества, че служители на новосъздадения общински инспекторат ще следят на място и заснемат всички некачествено запълнени изкопи, както и тези, които са забавени.

    Това важи за съществуващите проблеми по инфраструктурата и за бъдещите възстановителни дейности.

   До този момент общината е издавала предписания за корекции, но след установени нередности вече ще бъдат завеждани  дела.

   „Забавянето на ремонтни дейности води до загуба на целеви средства, както и до недоволство от гражданите. Бъдете активната страна и информирайте своевременно русенската общественост за сроковете. Реагирайте на сигналите за некачествени ремонти и некачествено възстановяване на настилките“, обърна се кметът към инж. Илиан Милев и инж. Георги Коларов.

   Обсъдено беше и извършването на кастрене и рязане на дървета и клони в сервитутните ивици на електропроводите за отстраняване на аварии от „Енерго – Про“. Пенчо Милков се ангажира да съдейства на електроразпределителното дружество със служители, за да се ускори процесът и да не остават райони на общината без ток.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha