Събота, 28 Септември 2024

Корнелия Нинова: Случи се дворцов преврат с пешки и пионки

Корнелия Нинова: Случи се дворцов преврат с пешки и пионки
Публикация   20 Юни, 2024   /     akcent.bg   /     1123

Мисля, че ще има правителство и че ще бъде между ГЕРБ, ДПС и ИТН, каза бившият председател на БСП

„Тежка загуба на изборите, катастрофални резултати, поех отговорност и подадох оставка. Някой нарече това, което се случи дворцов преврат. Дворцов преврат с пешки и пионки, защото зад това, което се случва в момента в БСП стоят съвсем други сили“.

Това каза бившият председател на БСП Корнелия Нинова в ,,Лице в лице“.

  По думите ѝ през годините тя се е изправила срещу пет силни и големи групи, които са се обединили и случващото се с нея е естественият завършек.

„Червените барони на БСП, които за всички години не можаха да приемат, че един обикновен социалист е оглавил партията. Втората група са червените олигарси, които през целия преход използваха БСП, за да трупат лично богатство, тип Георги Гергов и Кирил Добрев. Третата група, която влиза рязко е либералното, олицетворявано от Сергей Станишев, те не можаха и няма никога да ми простят моята битка с джендър идеология. Четвъртата група си е т.нар. дълбока и паралелна държава – моделът ГЕРБ, Пеевски и всичко скрито в този модел. И в последните години се включи президентът Радев, защото той иска да е алтернативата, да има собствена партия, постоянно продуцираше партии и да унищожи БСП“, обясни Корнелия Нинова.

По думите ѝ тези групи са изпълнени с омраза и искат реванш. Нинова призова истинските социалисти да не се поддават на хаос и внушения.

   „Зафиров поема партията, Гуцанов групата, която е разделена на две, Кристиян Вигенин – еврогрупата. Ще ги употребят, казах им го – да свършите мръсната работа и ще ви изхвърлят, но те сега са опиянени и правят грешка след грешка. Болката ми е за БСП и за истинските социалисти. Най-много ме заболя от най-близките – Зафиров, Гуцанов, Вигенин“, посочи Нинова.

   Тя каза, че няма връщане и категорично няма да си оттегли оставката. По думите ѝ в момента текат процеси с цел тя да не бъде допусната до пряк избор за лидер на БСП.

   Според нея ще има правителство между ГЕРБ, ДПС и ИТН.

     „Не знам каква форма – коалиция или скрита подкрепа. Ние, разбира се, ще гласуваме против. Мисля, че ще има правителство и е необходимо да има. Още едни избори ще са катастрофа. Според мен Борисов ни хвърли в избори, за да свали резултата на ПП-ДБ и те да са по-слаби и да по-удобен партньор. Обаче в момента се страхува от Пеевски да направи само такъв кабинет и търси още един партньор за параван. Ако го направят втори път, съвсем са си изгубили ума“, коментира бившият председател на БСП.

По думите ѝ в БСП е имало хора, които искат да управляват с ГЕРБ и ДПС.

„Каквото мога ще направя в групата да не се подкрепя такова правителство – на ГЕРБ ДПС и ИТН. Досега възпирах тези неща, сега ще видим“, допълни Нинова.

 

Тя каза, че няма връщане и категорично няма да си оттегли оставката. По думите ѝ в момента текат процеси с цел тя да не бъде допусната до пряк избор за лидер на БСП.


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още