ФТТ ,,Найден Киров,, кани русенци да ги подкрепят в надиграването с румънските гости

ФТТ ,,Найден Киров,, кани русенци да ги подкрепят в надиграването с румънските гости
Публикация   17 Юни, 2024   /     akcent.bg   /     334

   Сериозно румънско присъствие в подкрепа на техния състав Професионалния ансамбъл от Букурещ „Folkloric Profesio“ в надиграването с ФТТ „Найден Киров“, отчитат организаторите на събитието. Припомняме, че утре, 18 юни 2024 година, от 19:00 часа в зала „Арена Русе“ танцьори, певци и музиканти ще покажат богатството на фолклора от двете страни на река Дунав.  Затова артистите от ансамбъла апелират за присъствие на повече наши съграждани. Канят се всички, които обичат балканския фолклор да заповядат в залата, за да аплодират русенските изпълнители, които в последните дни се подготвят усилено, за да бъде  по-цветен и богат празничния спектакъл.

   Главният художествен ръководител на ФТТ „Найден Киров“ Богдан Донев изказва изключителната си признателност към кмета на Община Русе  Пенчо Милков, който съдейства за реализирането на надиграването. Специални благодарности и към г-жа Лили Ганчева, изпълнителен директор на Асоциация „Еврорегион Данубиус“, която подпомогна популяризирането на цялото събитие в румънската страна.

Целта на надиграването е да покаже богатството и разнообразието на песенното, танцовото и музикалното творчество на България и Румъния.

Билети можете да закупите в Eventim и на касата на Арена Русе.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha