Синдикати и работодатели се счепкаха за вноса на индийски работници у нас

Синдикати и работодатели се счепкаха за вноса на индийски работници у нас
Публикация   16 Юни, 2024   /     akcent.bg   /     388

Президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов отбеляза, че хората в България не искат да работят, в тази условия и за тези заплати

   Синдикати и работодатели влязоха в спор за вноса на индийски работници в България. Това се случи в ефира на БНТ, където мнението си изразиха председателят на Управителния съвет на АИКБ Васил Велев и президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов

   Васил Велев смята, че изборът е ясен. "Или ходим пеша, или внасяме след като няма в България. Тези, които са по тировете, ако не са на тировете, тогава те ще спрат. Това е изборът, пред който сме изправени. Може би индийците няма да искат да ходят на училище, но те и българчетата вече не искат", коментира Велев.

   Според него страната ни няма човешки ресурси като количество, но няма и такива като качество, образование и квалификация, нито като  мотивация за работа. "Половината от родените преди 18 години не завършват образование", отбеляза Велев. 

  Велев отбеляза, че моментната картина никак не е добра и обърна внимание на Плана за възстановяване и устойчивост, където чакаме плащане от 2022 г. На въпрос на какво се дължи това забавяне, Велев отговори, че кратикят отговор е поради некадърност.  "Краткият отговор е, че планът е куц", допълни Димитър Манолов.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha