Вторник, 18 Юни 2024

Необикновено завършване на ученици от МГ Русе

Необикновено завършване на ученици от МГ Русе
Публикация   14 Юни, 2024   /     akcent.bg   /     469

Нестандартното „тържество“ бе обща инициатива на преподавателския екип и родителите

   Учениците от 5 „a“ и „б“ класове на Математическа гимназия „Баба Тонка“ в Русе завършиха учебната 2023-2024 година с отлични резултати и необикновено празненство. 52 деца, заедно с над 30 родители, отпразнуваха края на учебната година с посещение на семейната театрална постановка „Ясен и Омая“ в Куклен театър – Русе.

   Нестандартното „тържество“ бе обща инициатива на преподавателския екип и родителите, целяща да насочи вниманието на децата към разнообразните начини за прекарване на свободното време. След представлението учениците имаха възможността да се срещнат с актьорите на сцената и да се снимат с тях, оставяйки незабравими спомени и за двете страни.

   Класните ръководители на учениците изразиха мнение, че подобни инициативи са важни за развитието на децата и на уменията им за поведение в обществото, както и за стимулиране на тяхното въображение и креативност.

   Математическата гимназия „Баба Тонка“ е сред малкото училища в региона, които са предприели подобен иновативен подход за отбелязване на края на учебната година. От Куклен театър – Русе споделиха, че са повече от щастливи да съдействат на подобни инициативи, които съчетават образованието с културните дейности. Театърът винаги е готов да подкрепя и вдъхновява младите хора, предоставяйки им възможност да се докоснат до изкуството и да обогатят своите преживявания



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още