Завърши аварийният ремонт на настилката на Дунав мост при Русе


Завърши аварийният ремонт на настилката на Дунав мост при Русе
Публикация   14 Юни, 2024   /     akcent.bg   /     290

Трафикът се осъществява без ограничения

Завърши аварийният ремонт на настилката на Дунав мост при Русе. Движението по съоръжението е възстановено и се осъществява без ограничения. Фирмата-изпълнител работи мобилизирано и приключи предвидените дейности по-бързо от предвидения срок, за да не се затруднява пътуването.

    Припомняме, че от 11 юни бе въведена временна организация на движението за аварийно изкърпване на пътната настилка по двете платна на съоръжението. Дейностите бяха необходими, за да се гарантира безопасното пътуване през моста. Те ще спомогнат и да не се ограничава напълно трафика по време на предстоящия основен ремонт на моста. Предвижда се той да започне през юли като строителните работи ще се изпълняват без спиране на движението, а трафикът ще се регулира със светофар. Ще се работи ежедневно по 10-12 часа на ден, през светлата част от денонощието. Работният процес ще се организира и извършва поетапно на участъци така, че превозните средства да преминават двупосочно в платното, в което не се изпълняват строителни работи.

    ​От въвеждането на съоръжението в експлоатация - преди 70 години, досега такъв не е извършван. Преди повече от 22 години е правено укрепване на фугите, а през 2011 г. е подменена хидроизолацията и асфалтовата настилка. Техническият проект за ремонт на съоръжението предвижда цялостна подмяна на асфалтовата настилка, на панелите, хидроизолация, нови ограничителни системи, маркировка и др. Изпълнител на основния ремонт на Дунав мост е ДЗЗД „Дунав мост". Стойността му е 44 877 228,68 лв. с ДДС. Срокът за изпълнение на строителните работи по договор е 730 дни. Строителният надзор ще осъществява ДЗЗД „Дунав мост-ПИИ-Строл". Стойността на техния договор е 848 400 лв. с ДДС.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha