Вторник, 18 Юни 2024

Борисов: Правителство ще има, ако премиерът е от ГЕРБ, но аз няма да се кандидатирам

Борисов: Правителство ще има, ако премиерът е от ГЕРБ, но аз няма да се кандидатирам
Публикация   13 Юни, 2024   /     akcent.bg   /     261

Ще излъча преговорен екип - Теменужка Петкова, Рая Назарян и Деница Сачева, обяви партийният лидер

   Правителство ще има, ако премиерът е от ГЕРБ. Аз няма да се кандидатирам, за да можем да успокоим възможностите за преговори. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг.

   В други години победа с 10-11% разлика означаваше абсолютно мнозинство, припомни Борисов.

   Време е за държавници, а не за егоцентрици. Не е време и за противоборство между институциите, смята той.

   Обръщам се към всички лидери на партии: светът е във война и пред голяма война. Сега времето е за мъдри мъже и жени, призова Борисов.

   „Ще излъча преговорен екип - Теменужка Петкова, Рая Назарян и Деница Сачева. Ще поканим всички партии. Темите са две – правителство и парламент“, обяви лидерът на ГЕРБ.

   Единственият шанс е всеки да превъзмогне егото си и се състави експертен кабинет, каза още Борисов. ГЕРБ настоява за постовете премиер, външен министър и министър на отбраната.

   По думите му, правителство може да се състави единствено с първия мандат.

  "За нас всяка победа е важна. Първият е първи, вторият е втори, третият е трети. В това състезание си има ред. За нас от особено значение е връщането на подкрепата в основни градове като Варна, Видин, Пазарджик, Шумен, Добрич, Русе - градове, където печелим. В София печелим 9 района", каза в началото на пресконференцията Томислав Дончев от ГЕРБ.

   Той отбеляза огромното значение на персоналния вот - Рая Назарян и Лена Бориславова, например. Назарян има 1000 преференции повече. Георги Георгиев има два пъти повече преференции в Перник от Кирил Петков, посочи Дончев.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha