Вторник, 18 Юни 2024

Атанас Атанасов ще иска вот на доверие от съпартийци и симпатизанти

Атанас Атанасов ще иска вот на доверие от съпартийци и симпатизанти
Публикация   12 Юни, 2024   /     akcent.bg   /     215

В поста във Фейсбук има и известно признание за провал

   Лидерът на ДСБ и съпредседател на „Демократична България“ Атанас Атанасов ще иска вот на доверие от съпартийците си и от симпатизантите. Това съобщи самият той с пост в профила си във Фейсбук.

   След резултатите от гласуването в неделя и оставката на лидера на партньорската партия „Да, България“, Христо Иванов, пътят напред за ДСБ минава през насрочване на Национално събрание, което „да даде своята критична оценка на решенията и действията  до тук“, става ясно от поста на Атанасов.

   „Резултатите на ДСБ показват запазване на парламентарното ни представителство и представителството ни в Европейския парламент. Това обаче няма как да ни успокоява. Тепърва започва вътрешният анализ и мога да ви уверя, че сме с отворено съзнание за нелеките изводи, които неизбежно ще бъдат направени“, пише още той.

  „От своя страна, аз ще поискам вот на доверие от нашите членове и симпатизанти и ще разчитам на откровен диалог, който да посочи пътя напред“, отбелязва Атанасов.

   В поста има и известно признание за провал. „Живеейки в силно конфронтационен момент, на тежко разделение в българското общество, ние се провалихме в процеса на удовлетворяване на очакванията на собствените ни избиратели по отношение на допустимостта на компромиса, който трябваше да бъде направен. Сами създадохме високи очаквания, спомогнахме да бъдат заредени силно емоционално, а впоследствие не обяснихме достатъчно добре действията си, към които самата реалност и желанието България да се придвижи напред, ни доведоха", пише лидерът на ДСБ.

   Според него всичко това е формирало „негативна среда“, в която „някак потънаха безспорните успехи на кабинета "Денков" - членството в Шенген, което според предприсъединителния процес на интеграцията ни в ЕС, трябваше да се случи още през 2009 г., промените в Конституцията, които бяха остро критикувани, но истинската оценка за тях дойде от Европейската комисия с отпадането на Механизма за сътрудничество и проверка, успехите в икономическата и социалната сфера - защото числата не лъжат и съвсем ясно показват, че за последните три години страната ни се развива по-бързо, отколкото за предишните 12“, посочва Атанасов.  

   В рекордно ниската избирателна активност той вижда доказателство, „че всички вие сте били изправени пред труден избор. Че ние, като политици, сме ви поставили пред такъв и вината за тази ситуация е наша".



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha