ДТ ,,Сава Огнянов,, открива фестивала ,,Сцена под звездите“ в Русе

ДТ ,,Сава Огнянов,, открива фестивала ,,Сцена под звездите“ в Русе
Публикация   11 Юни, 2024   /     akcent.bg   /     96

Предвидени са 100 седящи места пред сцената за любителите на театъра

   Драматичен театър „Сава Огнянов“ открива летния фестивал „Сцена под звездите“ в Русе на 28 юни, от 21:00 часа. Спектакълът „Емоции от първа необходимост“ ще бъде представен на сцената пред Доходното здание.

   Последният победител в конкурса за млад режисьор „Слави Шкаров“ Ева Данаилова, показва авторската си интепретация по фрагменти от пиесата на Бертолт Брехт „Страх и мизерия в Третия райх“. Темата е „изборът“, който всекидневно правим. От нашите решения, се оформят следствия и ние носим отговорност за нас, за околните, за обществото, казва режисьорката.

   В спектакъла участват Ивайло Драганов, Кристиана Ценкова, Ростислав Панков, Дона Вълова и Любомир Кънев. Сценографията е дело на Евгения Явашева, музиката на Христо Намлиев, а хореографията на Стефан Витанов.

   „Сцена под звездите“ се организира с подкрепата на Община Русе и предлага на русенската публика театрални представления, концерти, оперни, оперетни и балетни постановки.

   ДТ „Сава Огнянов“ е предвидил 100 седящи места пред сцената за любителите на театъра, които ще са без номера и редове, а пропуски на символична цена от 8 лева ще се продават само на касата на театъра.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha