Румен Спецов: Обединяването на НАП и митниците върви по план

Румен Спецов: Обединяването на НАП и митниците върви по план
Публикация   11 Юни, 2024   /     akcent.bg   /     241

Работи се това да се случи от 1-ви януари 2025 г., въпреки все още нерешените законови промени

   Сливането между Националната агенция по приходите и Агенция "Митници" върви по план и се работи това да се случи от 1-ви януари 2025 г., въпреки все още нерешените законови промени, заяви изпълнителният директор на НАП Румен Спецов.

   Той провежда закрити срещи с данъчните и митничарите за предстоящото сливане на двете агенции. За Велико Търново все още не е решено къде да бъде управлението на мега ведомството – дали в Русе, където са Митниците, или във Велико Търново, където е данъчната централа за областите от Велико Търново до Видин.

  Процесите по сливането вървят по план, но има още неизяснени моменти, коментира по БНР Спецов: "Най-големите проблеми са до промените в нормативните актове, под каква форма, под каква юрисдикция, по какъв начин трябва да се работи, кои точно закони трябва да бъдат променени".

  НАП няма притеснения за изпълнението на консолидирания план за данъчните приходи за държавния бюджет, посочи Румен Спецов и отчете, че добри резултати дава последната мярката за събираемостта на данъчните задължения през нотариусите: 

  "Изповядването на сделки, които трябва да се случат при погасяване на всички задължения на всяка една от страните, дойдоха допълнителни приходи, които почти всеки ден са по 2 милиона лева".

   За увеличения брой на милионерите в България след приключване на данъчната кампания Спецов коментира: "Това е много добре от наша гледна точка, защото показва стабилна икономическа среда".Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha