10 месеца лишаване от свобода за опит за наркоразпространение

10 месеца лишаване от свобода за опит за наркоразпространение
Публикация   10 Юни, 2024   /     akcent.bg   /     142

Обвиняемият е на 26 години, от гр. Русе, със средно образование, осъждан, неженен, безработен

   Окръжен съд – Русе одобри споразумение, по силата на което на Й.М. се налага наказание лишаване от свобода за срок от десет месеца при първоначален „общ" режим за опит за придобиване, с цел разпространение, на високорискови наркотични вещества.

   Обвиняемият е на 26 години, от гр. Русе, със средно образование, осъждан, неженен, безработен. Съгласно споразумението, същият се признава за виновен в това, че на 28.01.2024 г. в гр. Русе, кв. „Средна кула", без надлежно разрешително, в нарушение на установените на Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсори правила, направил опит да придобие, с цел разпространение високорискови наркотични вещества - метамфетамин с нето тегло 4,37 грама на стойност 305,90 лева, като деянието останало недовършено поради независещи от дееца причини.  

   През 2021 г. Районен съд – Русе  е наложил наказание „лишаване от свобода" за срок от три години на обвиняемия, чието изтърпяване е било отложено за изпитателен срок от пет години, в който срок е извършено и престъплението, за което е повдигнато обвинение и постигнато споразумение.

   При изпълнение на наказанието 10 месеца лишаване от свобода се приспада времето, през което Й. М. е бил задържан, считано от 28.01.2024 г. до одобряване на споразумението. Наркотичните вещества, както и средствата за извършване на престъплението - черна торбичка,електронна везна и прозрачен полиетиленов плик, се отнемат в полза на държавата. Обвиняемият следва да заплати и разноските по делото в размер на 1 582,72 лв.

    На основание чл. 68, ал. 1 от НК Окръжен съд – Русе приведе в изпълнение наказанието лишаване от свобода за срок от ТРИ ГОДИНИ, наложено на Й.М. по НОХД № 214/2021 г. по описа на Окръжен съд – Русе, което следва да се търпи при първоначален „общ" режим.

   Определението в частта, за одобряването на споразумение е окончателно и не подлежи на обжалване.

Определението за привеждане в изпълнение на отложеното наказание, подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд - гр. Велико Търново.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha