Вторник, 18 Юни 2024

Русенци дадоха предпочитанията си за Ягуар от 1972 г. грабна в 10-ото издание на Ретро парада в Русе

Русенци дадоха предпочитанията си за Ягуар от 1972 г. грабна в 10-ото издание на Ретро парада в Русе
Публикация   09 Юни, 2024   /     akcent.bg   /     247

  Снимки: Румен НИКОЛАЕВ

  Кристиян Николов от Варна с представения от него Ягуар от 1972 г. е големият победител на публиката в 10-ото издание на Парада на ретро автомобили, който се проведе днес в Парка на младежта. 318 участници от 7 държави бяха подредени на алея „Перистери“, където русенци и гости на града можеха да ги разгледат и да се снимат с тях. Събитието e под егидата на кмета на община Русе и се организира от Авто-мото клуб „РусчукЪ“ с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ и партньори от бизнеса.

   „Изключително приятно е за мен да видя толкова много почитатели на старите автомобили тук в Парка на младежта. Община Русе ще продължава да надгражда ретро парада с амбицията той да стане най–големият в страната“, обърна се Пенчо Милков към организаторите на проявата и присъстващите. За своята подкрепа в развитието на ретро парада той получи специална статуетка от Авто-мото клуб „РусчукЪ“.

   Наградата на кмета грабна Ангел Желев от Варна със своето Порше 912. Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ отличи Анкута Петру от Румъния и неговия Фиат 850 Spider. Наградата на Авто-мото клуб „РусчукЪ“ отиде при Николай Вълчев от Хасково и неговия автомобил VW Karmann Ghia.

   Ретро парадът бе открит от заместник–кмета и председател на Управителния съвет на общинската фондация Златомира Стефанова, която също получи награда от авто–мото клуба за цялостен принос в реализирането на форума.

   Организаторите бяха предвидили богата съпътстваща програма, която допълнително обогати събитието. В програмата със свои изпълнения се включиха младите таланти от вокална група „Слънце“ към Общинския детски център за култура и изкуство с ръководител д-р Наталия Константинова, Мажоретен състав „Екстрийм“ и Фолклорно танцово студио „Зора“ при Общинския младежки дом. Специални гост–изпълнители на събитието бяха дует „Мания“, които участваха и в първо издание на ретро парада.

   Изкуството и ретро автомобилите се обединиха отново чрез проекта „Чарът на русенската архитектура и изкуството на автомобилните инженери“, който се реализира по Програма „Култура“ на Община Русе от Авто – мото клуб „РусчукЪ“. Изложба на художествените творби, взели участие в едноименния конкурс, се проведе в рамките на събитието, като публиката имаше възможността да гласува за най–добрата от тях. В рамките на проекта бе преобразен в произведение на изкуството и тролейбус от подвижния състав на „Общински Транспорт Русе“.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha