Вторник, 18 Юни 2024

Иван Иванов, БСП: Необходимо е държавническо мислене за устойчивото развитие на сектор ,,Земеделие“

Иван Иванов, БСП: Необходимо е държавническо мислене за устойчивото развитие на сектор ,,Земеделие“
Публикация   07 Юни, 2024   /     akcent.bg   /     145

Поемам ангажимент да бъдат изслушани министрите на земеделието по темата с напояването, защото това е основен проблем на земеделците в региона

  Водачът на русенската листа на Коалиция „БСП за България“, Иван Иванов проведе среща с местни зеленчукопроизводители в Русенска област. С тях той обсъди какви проблеми среща бранша, кои са работещите мерки до момента и какво очакват те като подкрепа от държавата. Г-н Иванов категорично зави, че не е спирал да работи активно с браншовите организации.

   „Във времето когато БСП беше в управлението и ми беше поверено земеделското министерство осигурихме 1 милиард лева допълнителна държавна помощ за българските земеделци, насочени именно към чувствителни сектори като овощарство, зеленчукопроизводство и животновъдство. С екипът ми активно работихме да направим и Стратегически план за развитие на земеделието ни, което е основен поминък за българите. За жалост не виждам след това продължаващи действия и липсва държавническото мислене в тази посока при следващите правителства.“, каза по време на срещата Иван Иванов.

  От своя страна присъстващите производители на срещата споделиха, че помощта осигурена от г-н Иванов по времето му като министър на земеделието е била изключително полезна за тях, за да могат да се възстановят след тежките месеци и да доразвият своето производство. Но те обърнаха внимание и на необходимостта от незабавни мерки по линия на напояването, защото това остава един от критичните проблеми за всички в сектор „Земеделие“.

   „В България има страхотни условия за високотехнологично земеделие. За жалост обаче няма последователна политика и чуваемост на проблемите, за да бъдат решавани навреме. За да оцелее сектора са необходими подкрепа и насоки.“, коментираха те.

   „Вие сте тези, които осигурявате нашия поминък. Поемам ангажимент в следващото Народно събрание да бъдат изслушани министрите на земеделието и околната среда и водите по темата с напояването, защото това е вашият основен проблем, по който имате необходимост от подкрепа. Осигурени са достатъчно средства за това  – по ПВУ и отделно по Стратегически план. Този въпрос трябва да бъде решен във ваша полза възможно най-скоро.“, обърна се към присъстващите на срещата Иван Иванов.

Тагове : Иван , земеделие ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още