Вторник, 18 Юни 2024

Над 200 автомобила от 4 държави в десетия Парад на ретро автомобили в Русе

Над 200 автомобила от 4 държави в десетия Парад на ретро автомобили в Русе
Публикация   07 Юни, 2024   /     akcent.bg   /     288

   10-ото издание на Парада на ретро автомобили ще покаже повече от 200 автомобила от 4 държави. Събитието традиционно ще се проведе на алея „Перистери“ в Парка на младежта на 8 юни /събота/. Парадът e под егидата на кмета на община Русе и се организира от Авто-мото клуб „РусчукЪ“ с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ и партньори от бизнеса.

   Събитието ще пренесе русенци и гости на града назад във времето посредством десетките исторически превозни средства, участващи в него. Стотици колекционери на ретро автомобили и мотоциклети от цялата страна и чужбина ще представят леки и товарни автомобили, бусове, кемпери, мотоциклети, велосипеди, педал карс, марки и модели, произведени на три континента.

   Паркирането и подредбата на превозните средства ще започне от 9 ч., а официалното откриване ще се състои в 10 ч. на алея „Перистери“. Посетителите на Ретро парада ще имат възможност да разгледат превозни средства от всички континенти, марки и видове, както и да се снимат с тях. Всеки ще може да даде гласа си за най-атрактивните возила, които ще бъдат отличени в края на събитието.

   Организаторите са предвидили разнообразна съпътстваща програма, която ще обогати събитието. Благодарение на партньорството с „БДЖ – Пътнически превози“ ЕООД всички участници в парада ще имат възможност да посетят напълно безплатно Музея на транспорта. В програмата със свои изпълнения ще се включат младите таланти от вокална група „Слънце“ към Общинския детски център за култура и изкуство с ръководител д-р Наталия Константинова, Мажоретен състав „Екстрийм“ и Фолклорно танцово студио „Зора“ при Общинския младежки дом. На шатрата на Образователен център „Дворецът на децата“ малчуганите ще могат да рисуват и оцветяват ретро автомобили, да си направят модел от хартия, както и да сглобят своето мечтано превозно средство с помощта на специални конструктори.

Специални гост-изпълнители на проявата ще бъдат дует „Мания“, които участваха и в първото издание на събитието. Те ще зарадват своите фенове и с най-новата си песен "Аз и Ти” с участието на Дидо от Deep Zone.

   Изкуството и ретро автомобилите са обединени отново чрез проекта „Чарът на русенската архитектура и изкуството на автомобилните инженери“, който се реализира по Програма „Култура“ на Община Русе от Авто – мото клуб „РусчукЪ“. Изложба на художествените творби, взели участие в едноименния конкурс, ще се проведе в рамките на събитието, а публиката ще има възможността да гласува за тях, като по този начин ще бъде определен носителят на Наградата на публиката в конкурса. Чрез томбола един от далите своя глас също ще си тръгне с подарък от събитието. В рамките на проекта ще бъде преобразен в произведение на изкуството и тролейбус от подвижния състав на „Общински Транспорт Русе“.

   Организаторите на Ретро парада апелират към русенци и гостите на града да спазват всички указания за безопасност, които ще им бъдат дадени от стюардите и организаторите на събитието.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още